Головна Новини Політика внутрішня політика Стрижень команди та керуючий Зеленським: два роки Єрмака на посаді голови Офісу президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Стрижень команди та керуючий Зеленським: два роки Єрмака на посаді голови Офісу президента

У 2020-2021 роках Єрмак увійшов до топ-100 впливових людей України

11 лютого 2022, 17:03
Поділіться публікацією:

Два роки тому, 11 лютого 2020 року, Андрій Єрмак став керівником Офісу президента України (ОП).

Стрижень команди та керуючий Зеленським: два роки Єрмака на посаді голови Офісу президента

Андрій Єрмак - колаж "Коментарі" Д.Романюк

Що можна сказати про два роки рулювання ОП Єрмаком? Ким він є для Зеленського? Із цими питаннями портал "Коментарі" звернувся до експертів.

Саме Єрмак є ключовою фігурою команди чинного президента

Директор аналітичного центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов упевнений: той факт, що Єрмак керує ОП два роки, незважаючи на всі спроби його звалити (а вони робилися – як відкрито, так і кулуарно), говорить сам за себе.

"Попередник Єрмака, Андрій Богдан, надто явно демонстрував, що Зеленський "працює президентом" у його Офісі. І був генератором постійних усередині командних конфліктів. Що, безумовно, створювало напругу у команді. Хоча багато хто вважає, що Володимиром Олександровичем можна легко маніпулювати, швидкий догляд Богдана показав, що це не так. Що Зеленський чудово все бачить і приймає рішення самостійно. Ну, інтерв'ю екс-глави ОП показують, що для нього таке кадрове рішення президента виявилося образливим. Сильно зачепило його самолюбство", – зазначає політолог.

На його думку, Єрмак після Богдана виявився значно комфортнішим для президента головою ОП.

"Він зумів потягнути найважчий віз розпорядчої роботи. А це рутинно, нудно, складно. І саме Єрмак є ключовою фігурою команди чинного президента, вважає Андрій Золотарьов. – Так, є люди, які теж користуються величезною довірою Зеленського – той самий голова СБУ Іван Баканов, той самий заступник голови ОП Кирило Тимошенко – така собі пожежна команда. Але стрижень – саме Єрмак. І те, що йому доводиться тягнути ще й такі речі, як, наприклад, зустрічі політичних радників голів нормандського формату (вчорашня зустріч у Берліні тривала близько 9 години) наочно демонструють його важливість та професіоналізм. І поки що я не бачу передумов, щоб Зеленський з ним розлучився".

Президент, по суті, живе у світі, який йому малює Єрмак

Політтехнолог, спеціаліст з антикризових кампаній Денис Богуш міркує так:

"Справді, після Богдана Єрмак вміло захопив увагу Зеленського. І всю його життєдіяльність. І став керуючим не лише Офісом президента, а й власне Зеленським. Це не голова ОП, не канцелярист, не віце-президент, як дехто називає Єрмака. Він саме керуючий Зеленським. І за два роки такого управління досяг багато. Був у всіх офіційних делегаціях, де не мав бути – ні за протоколом, ні з чогось ще. Перетягнув на себе повноваження МЗС. А Зеленський скидає на нього більшість завдань, які ця влада плодить із неймовірною швидкістю. І він сяк-так з цим впорується. Або вдає, що впорується".

Денис Богуш вважає, що президент, по суті, живе у світі, який йому малює Єрмак. І судячи з того, що Зеленський казав, що Єрмак піде лише разом із ним, його така ситуація влаштовує.

"А ось для України це погано, бо величезна кількість дій Зеленського – непрофесійні, неадекватні ситуації. А значить Єрмак, який керує Зеленським, не професійно і не дуже адекватно впорується зі своїми обов'язками. Але політичну відповідальність несе саме Зеленський, – наголошує експерт. — Народ обирав його, а не Єрмака. Отже, за всі дії політичної відповідальності Єрмак не несе. А кримінальну – можливо, якщо знайдуть його слід у зливі операції з "вагнерівцями", у низці інших резонансних справ. Ну, а за решту державних рішень – усе "висітиме" на Зеленському".

Раніше на порталі "Коментарі" — Єрмак прокоментував перспективу перенесення ТКГ до Туреччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини