Головна Новини Політика внутрішня політика Соціологи оприлюднили рейтинг партій в Україні: хто у лідерах
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи оприлюднили рейтинг партій в Україні: хто у лідерах

Проти всіх представлених політичних партій проголосувало б 10,3% громадян України

11 лютого 2022, 17:55 comments2107
Поділіться публікацією:

Якби вибори в український парламент проводились найближчої неділі, то найбільшу кількість голосів серед українців, які визначилися з вибором, отримала б партія "Європейська Солідарність" (19,6%). На другому місці були б "слуги народу" із 15,4% голосів виборців. Такі дані випливають із результатів опитування дослідницької компанії Active Group.

Соціологи оприлюднили рейтинг партій в Україні: хто у лідерах

Верховна Рада України - фото з відкритих джерел

До лідерів серед політичних партій також потрапили б: "Батьківщина" — 12,6% голосів, "Опозиційна платформа — За Життя" — 9,8%, "Розумна політика" — 7%, а також "Сила та честь" з 5 6%. Інші партії не набрали б більше 5% голосів виборців.

Соціологи також з'ясували, що проти всіх представлених політичних партій проголосувало б 10,3% громадян України, а 11,2% не брали б участі у голосуванні.

Соціологи оприлюднили рейтинг партій в Україні: хто у лідерах - фото 2

Водночас в антирейтингу партій також лідирує "ЄС", яку б за жодних умов не підтримало 31,5% українців. Друге місце антирейтингу дісталося пропрезидентській партії "Слуга народу" — 30,6%, "ОПЗЖ" — 25,2%, "Батьківщина" — 11,3%, "НАШі" — 11%, "Партія Шарія" — 8,2%. та "Радикальна партія Ляшка" — 5,8%.

Соціологи оприлюднили рейтинг партій в Україні: хто у лідерах - фото 3

Зазначається, що в дослідженні, яке було проведено з 4 по 6 лютого поточного року, взяло участь 1200 респондентів. Опитування проводилося за допомогою методу face-to-face.

Нагадаємо, що в Україні також з'явився і свіжий президентський рейтинг, згідно з яким перемогу на найближчих виборах отримав би чинний лідер Володимир Зеленський. Його головним конкурентом був би п'ятий президент країни Петро Порошенко.

Раніше на порталі "Коментарі" - Стрижень команди та керуючий Зеленським: два роки Єрмака на посаді голови Офісу президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини