Головна Новини Політика внутрішня політика Соціолог розповів, яких політиків українці хочуть бачити при владі
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціолог розповів, яких політиків українці хочуть бачити при владі

Українці можуть вважати нинішню владу недостатньо компетентною

9 лютого 2022, 11:35 comments1293
Поділіться публікацією:

За словами директора Київського міжнародного інституту соціології Володимира Паніотто, зараз в українському політикумі недостатньо "нових облич", а українці хотіли б бачити при владі професійніших діячів. Про це фахівець розповів "РБК-Україна".

Соціолог розповів, яких політиків українці хочуть бачити при владі

Верховна Рада України - фото: REUTERS

"Можливо, не господарники, а юристи, але вони все ж таки мають виглядати професійно", — сказав Паніотто.

Соціолог припустив, що у зв'язку із внутрішньополітичною боротьбою, українці можуть вважати чинну владу недостатньо компетентною. До того ж, додає Паніотто, суспільство має запит на компетентніших політиків, у зв'язку з цим привабливість "нових облич" знижиться.

"Українці не хочуть, щоб при владі були люди нові та некомпетентні, а натомість хочуть компетентних. Найкраще — це, мабуть, якби вони були нові та компетентні, тому що певний запит на "нові обличчя" все одно є", — сказав директор КМІС.

Соціолог вважає, що люди, які мають контроль над медіа та ресурс, здатні активніше формувати імідж.

"У більш відомих політиків є більш високий антирейтинг. Є частина людей, наприклад, 50%, які ніколи за них не проголосують", — додав Паніотто.

Зазначимо, що згідно з останнім соцопитуванням, проведеним "Центром Разумкова" наприкінці січня, найближчі вибори глави держави з великою ймовірністю відбудуться у два тури. При цьому в рейтингу, як і раніше, лідирує чинний президент Володимир Зеленський, однак у партійному першість здобула "Європейська солідарність".

Раніше на порталі "Коментарі" — Зеленський та Порошенко формально "поділяють" перше місце президентського рейтингу: що думають експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

9 лютого 2022, 11:59

Верните Януковича, курс 8 и цены на товары коммуналку и на всё, начала 2014 года!!! Вот кого люди хотят видеть, а не этих фашистов!!! Майдан кинули, людей кинули.


Новини