Головна Новини Політика внутрішня політика Скидан звинуватив Венедіктову через досудове слідство у справі Медведчука і Козака
commentss НОВИНИ Всі новини

Скидан звинуватив Венедіктову через досудове слідство у справі Медведчука і Козака

Адвокат голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Євген Скидан звинувачує Венедіктову

23 серпня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:








Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила про завершення досудового слідства у справі народного депутата, голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука і народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Але адвокат голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Євген Скидан звинувачує Венедіктову у тому, що вона ввела суспільство в оману, пише 112ua.

Скидан звинуватив Венедіктову через досудове слідство у справі Медведчука і Козака

Скидан звинуватив Венедіктову, скріншот із відео

За словами адвоката, генеральний прокурор, коли робила таку заяву на своїй сторінці в Facebook, припустилася фатальної помилки.

"Вона не лише ввела в оману усе наше суспільство щодо того, що досудове слідство закінчено і стороною обвинувачення зібрані докази провини обвинувачених народних депутатів, підозрюваних народних депутатів Козака і Медведчука, а також у тому, що зібрані докази підтверджують їх провину. Крім того, під час цього досудового розслідування права захисту порушувалися постійно, ось просто регулярно", — вказав правозахисник.

Також він підкреслив, що у підозрі, пред'явленій Медведчуку і Козаку, фігурує епізод із секретною частиною.

"Найяскравіший приклад цього те, що в підозрі, яку пред'явлено Медведчуку і Козаку, фігурує епізод із так званою секретною частиною. Сторона захисту впевнена у тому, що ніякого епізоду секретної частини немає. А якщо і є, то там будуть пересилання якоїсь інформації, яку легко знайти в інтернеті. Будь-яка дитина її може знайти. ви можете її пересилати один одному і хто завгодно її може один одному пересилати", — заявив Скидан.

"Більш того, всі негласні слідчі дії, які проводилися, ми впевнені у тому, що вони всі, всі до одної, були проведені незаконно. Крім цього, експертизи, які були проведені у цій справі, не доводять вину Віктора Медведчука, вони показують зворотне — що це явна фальсифікація і ніякого відношення до цілей і завдань кримінального процесу це звинувачення не має", — додав адвокат.

Нагадаємо, 20 серпня прокурори ОГП оголосили Віктору Медведчуку про завершення розслідування його справи, при тому, що у справі не виконана більшість із запланованих самими прокурорами слідчих дій, а терміни слідства, встановлені судом, закінчуються тільки в середині листопада. Раніше прокурори задовольнили клопотання адвокатів про допит понад 100 свідків захисту як в Україні, так і за її межами, про отримання міжнародно-правової допомоги. Усе це прокурори зобов'язані були зробити до середини листопада, але ніяк не до 19 серпня. Замість цього вчора Медведчуку пред'явили нову підозру, що повністю відтворює текст старої.

Як повідомляв портал "Коментарі", Венедіктова заявила, що Медведчука скоро можуть посадити. Сьогодні існують перспективи притягти до кримінальної відповідальності нардепа і кума Путіна Віктора Медведчука, проти якого були введені санкції РНБО.  

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чи може Україна розслабитися після відводу російських військ від кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини