Головна Новини Політика внутрішня політика Скандал з каналом «Рада»: чому ця історія програшна для влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал з каналом «Рада»: чому ця історія програшна для влади

У «Слузі народу» відхрещуються від того, що хотіли перетворити канал «Рада» на інструмент піару та політичної боротьби

16 грудня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", з історією навколо телеканалу "Рада" виник справжній скандал, коли депутатам від опозиції стало відомо про те, що модернізацією парламентського мовника влада вирішила створити собі додатковий інформаційний ресурс. В опозиції вже заявили, що не допустять, щоб "Рада" перетворилася на пропагандистський канал. А у владі відразу ж виступили з поясненнями, що ніколи про таке і не думали, запропонувавши збалансовано розподілити час для участі в ефірі каналу для всіх нардепів незалежно від партійної приналежності.

Скандал з каналом «Рада»: чому ця історія програшна для влади

Канал Рада. Фото з відкритих джерел

Нардеп 8-го скликання Верховної ради, журналіст Сергій Висоцький вважає, що історія з каналом "Рада" — це перетворення парламентського телеканалу на інформаційний, концепт якого – "змиваючий бачок" проти опозиції, що зазвичай є жестом відчаю.

"Цей канал з самого початку – аналог американського C-SPAN. Канал, мовлення якого забезпечує громадський доступ до матеріалів засідань парламенту та комітетів. Для тих, хто хоче мати такий доступ. Це інструмент прозорості Верховної Ради, а не загальноінформаційний канал. 
Владі ця трансформація нічого не додасть. Зате усі причетні зароблять добрі гроші", – вважає Сергій Висоцький.

Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що спроби вдихнути молодіжне життя в парламентський телеканал "Рада" нагадує виступ лідера однієї консервативної партії перед своїми делегатами на тему "Діжжиталізація, 3D принтер та барабани".

"Цікаво, пізнавально, але незрозуміло ні лідерові, ні глядачам. А ось що зрозуміло, те, що настав час Зеленському глобально підійти до своєї місії, не вперше щось за 30-50-100 років, а взяти і переписати Біблію. Не Адама і Єву, саме Єрмака і Зеленського створив Всевишній, і від них пішло все людство. Тоді першість буде незаперечним і в усьому. Особливо якщо другий термін уже не світить, бо чекає на перший у в'язниці", – висловив Омелян.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Арахамія прокоментував скандал навколо каналу Рада.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини