Головна Новини Політика внутрішня політика Російська сторона заблокувала чергове засідання ТКГ - Гармаш
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська сторона заблокувала чергове засідання ТКГ - Гармаш

Переселенці обурені залученням до процесу людей, які засуджені за тероризм в Україні

28 квітня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Росія продовжує залучати до Мінського процесу свою "експертку" Майю Пирогову, яку український суд визнав винною у тероризмі. Через це 27 квітня не відбулося заплановане засідання робочої підгрупи з політичних питань. Про це повідомив представник Донецька в українській делегації у політичній підгрупі в ТКГ Сергій Гармаш на своїй сторінці в Facebook.

Російська сторона заблокувала чергове засідання ТКГ - Гармаш

Сергій Гармаш - фото: Facebook Гармаша

За його словами, вчора замість офіційного засідання з повноважними представниками відбулася неформальна сесія в обмеженому форматі учасників, 

"Засідання політгрупи не відбулося, воно, як і раніше, блокується Росією спробами втягнути в ТКГ терористку й інших "громадських експертів", — говорить Гармаш.

Також представник Донецька в ТКГ зазначив, що представники від РФ поширюють в ЗМІ фейки про визнання Україною конфлікту на Донбасі громадянською війною.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Росія ж свою участь у конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією у березні 2014 року.

Раніше Гармаш заявляв, що Російська Федерація залучає своїх експертів з питань Донбасу для витіснення переселенців із ТКГ.

Нагадаємо, речник української делегації в мінській ТКГ і радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що президент Росії Володимир Путін фактично відмовився від Мінських угод, коли відповів Володимиру Зеленському на пропозицію про зустріч на Донбасі.

"Коментарі" повідомляли про те, коли припиниться загострення ситуації на Донбасі.

Читайте також, чи може розслабитися Україна після відводу російських військ від кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

28 квітня 2021, 14:04

Уже давно пора понять, что Крым и другие оккупированные территории сейчас вернуть не удастся. Украине нечего предложить людям на этих территориях, кроме заканчивающейся "эпохи бедности" которая плавно переходит в эпоху нищеты. Безработица, засилие олигархов и госчиновников, нищета, продажные суды и коррупция. Все это у них уже есть, а менять российское жалкое существование на украинское нет смысла. Если Украина станет развитой страной и обеспечит приемлемый жизненный уровень для всех граждан, а не только для "высших" , как сейчас, то и люди из Крыма и Донбаса сами вернутся в Украину. И никакой путин им не помешает.

Брат

28 квітня 2021, 14:02

юкрейна сама по себе террористическое недогосударство.Так что выполняйте соглашения,которые подписали,нечего вертеться,как карась на сковороде.Зря Путин пожалел вас в 2014-неблагодарный вы народец.


Новини