Головна Новини Політика зовнішня політика Переселенці Донбасу можуть вийти з ТКГ - Гармаш
commentss НОВИНИ Всі новини

Переселенці Донбасу можуть вийти з ТКГ - Гармаш

У Кремлі прагнуть витіснити переселенців із Мінського процесу

27 квітня 2021, 18:33
Поділіться публікацією:

Російська Федерація залучає своїх експертів з питань Донбасу для витіснення переселенців із Тристоронньої контактної групи (ТКГ). Про це заявив представник Донецька в українській делегації у політичній підгрупі в ТКГ Сергій Гармаш на своїй сторінці в Facebook.

Переселенці Донбасу можуть вийти з ТКГ - Гармаш

Сергій Гармаш - фото: Facebook Гармаша

За його словами, на останніх неформальних переговорах російська сторона вдруге виступила з пропозицією повернутися до роботи в "колишньому складі", де, в тому числі, задіяні запрошені з Москви "повноважні представники".

"Тобто, мета — повернути монополію на представництво у переговорах по ОРДЛО московським маріонеткам, викинути з переговорного процесу переселенців. Ми дуже заважаємо Росії в суб'єктивізації ОРДЛО як сторони конфлікту, а для неї в цьому — весь сенс Мінська", — пише Гармаш.

Представник Донецька в ТКГ також зазначив, що наразі позиція України стосовно таких провокацій залишається незмінною: присутність "експертів" від "Л/ДНР" означає вихід української сторони із переговорної кімнати.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Росія ж свою участь у конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією у березні 2014 року.

Нагадаємо, речник української делегації в мінській ТКГ і радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що президент Росії Володимир Путін фактично відмовився від Мінських угод, коли відповів Володимиру Зеленському на пропозицію про зустріч на Донбасі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли припиниться загострення ситуації на Донбасі.

Читайте також, чи може розслабитися Україна після відводу російських військ від кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

den

27 квітня 2021, 22:01

Скоро лето - приведи свое тело в порядок! Подкачаться и похудеть теперь возможно без диет и спорта, притом быстро и недорого. Реально рабочая штука и подходит даже самим ленивым, вот почитай мой опыт ----- http://bit.do/lblog


Новини