Головна Новини Політика зовнішня політика У ТКГ заявили, що Путін фактично відмовився від Мінських угод
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТКГ заявили, що Путін фактично відмовився від Мінських угод

Речник української делегації в мінській ТКГ Олексій Арестович звернув увагу на важливу деталь в заяві Путіна про війну на Донбасі

23 квітня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що президент Росії Володимир Путін фактично відмовився від Мінських угод, коли відповів Володимиру Зеленському на пропозицію про зустріч на Донбасі. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

У ТКГ заявили, що Путін фактично відмовився від Мінських угод

Володимир Путiн. Фото: kremlin

22 квітня Володимир Путін, відповідаючи на пропозицію Володимира Зеленського про зустріч на Донбасі, заявив, що готовий провести зустріч в Москві та запропонував українському президенту вести переговори з терористами в ОРДЛО. За словами Арестович, Україна ніколи не буде вести переговори з терористами.

Речник української делегації назвав це принциповою позицією нашої держави. Він зазначив, що цим висловлюванням Путін за фактом відмовився від виконання Мінських угод. Арестович підкреслив, що Путін виголосив словосполучення "з республіками ДНР-ЛНР", які Росія ніколи не визнавала.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, коли припиниться загострення ситуації на Донбасі.

Читайте також, чи може розслабитися України після відводу російських військ від кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини