Головна Новини Політика внутрішня політика РНБО пропонує в електронних деклараціях вказувати наявність громадянства іншої країни
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО пропонує в електронних деклараціях вказувати наявність громадянства іншої країни

У разі ухвалення Верховною Радою закону про олігархів, вони так само повинні будуть вказувати наявність громадянства інших країн

16 липня 2021, 20:54
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки та оборони пропонує вказувати наявність іншого громадянства та посвідки на проживання в електронних деклараціях. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, виступаючи на брифінгу після сьогоднішнього чергового засідання відомства.

РНБО пропонує в електронних деклараціях вказувати наявність громадянства іншої країни

Олексій Данілов (фото з відкритих джерел)

“У декларації буде додана ще одна нова графа стосовно того, чи мають люди, які, відповідно до закону про запобігання корупції, декларують інформацію про себе та свої доходи, громадянство інших країн або посвідку на проживання в певній країні світу”, — повідомив Данілов.

За його словами, українців, які обов’язково, на вимогу законодавства, повинні декларувати певну інформацію про себе, в країні близько 1 млн на рік.

“Тому, якщо Верховна Рада України підтримає закон про олігархів, вони так само будуть заповнити цю декларацію і вказувати наявність у себе посвідки на проживання чи іншого громадянства”, — наголосив секретар РНБО Олексій Данілов.

Відомо, Верховна Рада 1 липня прийняла закон про олігархів за основу. Нардепи підтримали законопроєкт Володимира Зеленського про олігархів. За ініціативу президента проголосували 275 нардепів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформували своїх читачів про те, що Данілов пояснив, коли буде оприлюднений "список олігархів". Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у п'ятницю, 16 липня, під час засідання  Ради національної безпеки й оборони можуть пролунати перші прізвища олігархів.

Відповідаючи на одне із питань журналістів  про те, чи будуть повідомлені прізвища тринадцяти олігархів, про які вже раніше згадував посадовець, секретар РНБО Олексій Данілов порадив представникам мас-медіа дочекатися 16 липня. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини