Головна Новини Політика рада Рада прийняла закон про олігархів за основу: як голосували депутатські фракції
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада прийняла закон про олігархів за основу: як голосували депутатські фракції

Рада підтримала документ, який ініціював Володимир Зеленський

1 липня 2021, 19:15
Поділіться публікацією:

Нардепи підтримали законопроєкт Володимира Зеленського про олігархів. З ініціативи президента проголосували 275 нардепів. Про це стало відомо під час прямої трансляції засідання парламенту.

Рада прийняла закон про олігархів за основу: як голосували депутатські фракції

Верховна Рада України (фото з відкритих джерел)

Крім цього, стало відомо як парламентські фракції голосували за документ. Підтримали законопроєкт: монобольшість ("Слуга народу") — 231 голос, "Довіра" — 18 голосів, "За майбутнє" — 18 голосів і позафракційні нардепи — 8 голосів.

Не брали участі в голосуванні парламенту і не віддали жодного голосу політичні сили "Опозиційна платформа — За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос".

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що напередодні голосування нардепи розповіли, чи підтримають закон Зеленського про боротьбу з олігархами.

На думку депутата і глави партії "Голос" Кіри Рудик, їх політсила неодноразово акцентувала увагу на тому, що президенту вже зараз вистачає ресурсів для боротьби з олігархами. Нардеп каже, що немає тільки політичної волі. А нинішній "закон про олігархів" протистояти цьому явищу не зможе.

Співголова партії "Опозиційна платформа — За життя" (ОПЗЖ) Юрій Бойко охарактеризував законопроєкти, винесені на голосування позачергового засідання Ради, як політичне сміття.

За словами Юрія Бойка, існуючий законопроєкт про олігархів є чисто іміджевим, зробленим для додаткового піару влади. Саме тому, каже політик, ОПЗЖ підтримувати його не буде.

На питання про те, чи є в Україні олігархи, Бойко відповів ствердно. При цьому він вважає, що подібний "статус" людині повинні надавати в суді, а не після засідання РНБО.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини