Головна Новини Політика внутрішня політика Про що говорять нові призначення очільників областей: Хто ці люди
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять нові призначення очільників областей: Хто ці люди

Два тижні тому Президент звільнив очільників Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей. І все сьогодні – погодили нових

7 лютого 2023, 19:19 comments1012
Поділіться публікацією:

У стратегічно важливих областях України призначають нових очільників. Кабінет міністрів України сьогодні, 7 лютого 2023 року, підтримав проєкт Указу Президента Володимира Зеленського про призначення кількох високопосадовців. Теперішні потенційні начальники обласних військових адміністрацій (ОВА) не апаратні працівники з державницьким минулим, пишуть "Коментарі".

Про що говорять нові призначення очільників областей: Хто ці люди

Кабінет міністрів України погодив призначення трьох начальників обласних військових адміністрацій

Новим очільником Дніпропетровщини стає Сергій Лисак – генерал, який уже пів року очолював обласне управління Служби безпеки України (СБУ). З 2020 по липень 2022 року він очолював управління Служби безпеки України в Житомирській області. 25 березня 2022 року президент Зеленський своїм Указом надав йому звання бригадного генерала.

Начальником Запорізької ОВА стає ще один співробітник СБУ Юрій Малашко. До призначення він був виконуючим обов’язки начальника штабу – заступника керівника Антитерористичного центру при СБУ, а перед цим керував Красногорівською військовою адміністрацією на Донеччині, а також обіймав посаду першого заступника голови військово-цивільної адміністрації Мар’їнки.

А новим головою Херсонської військової адміністрації - Олександр Прокудін – кадровий поліціянт, який за 22 роки в органах пройшов шлях від слідчого до начальника Головного управління Нацполіції в Херсонській області.  У лютому 2022 року, буквально за кілька днів до російського вторгнення, його звільнили з цієї посади у зв'язку з переходом на іншу роботу – але про подальшу біографію відомо лише те, що восени цього року він брав участь у деокупації Херсона.

Отож, троє нових керівників областейпредставники силових структур. Схоже, влада взяла курс на наведення у фактично фронтових територіях військового порядку. Або ж тут готуються до важких часів, і вміння організувати оборону чи наступ. Цілком вірогідно, що театр бойових дій найближчим часом тут вірогідно розгорнеться в нових реаліях і досвід силовиків тут стане як ніколи актуальним для управління областями.

Поки немає ніякої інформації щодо ймовірних очільників Київської та Сумської ОДА, голови яких також були звільнені 24 січня.

Нагадаємо, з початком лютого в Україні почалися "кадрові чистки" у вищих ешелонах влади.

Читайте також на порталі "Коментарі" — серія звільнень та плани відставки Резнікова: чому кадрові зміни відбуваються саме зараз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини