Головна Новини Політика внутрішня політика Представники ОРДЛО зажадали від України повернути до переговорного процесу Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Представники ОРДЛО зажадали від України повернути до переговорного процесу Медведчука

"Омбудсмен" ОРДО Дар'я Морозова зазначає, що криза в переговорах підгрупи триває вже понад півтора роки

26 жовтня 2021, 18:09
Поділіться публікацією:

Представники ОРДЛО у гуманітарній підгрупі вимагали від України повернути у переговорний процес голову політради партії "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука. Про це розповіла омбудсмен ОРДО Дар'я Морозова. У Донецьку Медведчука назвали "професійною та договороспроможною людиною". Передає "112".

Представники ОРДЛО зажадали від України повернути до переговорного процесу Медведчука

Віктор Медведчук. Фото з відкритих джерел

"Найбільш підходящою на цю позицію ми вважаємо кандидатуру політичного та громадського діяча Віктора Медведчука, який має успішний досвід роботи на Мінському майданчику та проведення обміну утримуваними особами", – зазначила Морозова.

Вона також нагадала, що криза в переговорах підгрупи триває вже понад півтора року.

"Цього часу було більш ніж достатньо, щоб переконатися в некомпетентності переговорників. Результати сьогоднішнього засідання лише вкотре підтвердили, що конструктиву у діалозі з нинішнім представником Києва ми не досягнемо", – наголосила Морозова.

Нагадаємо, представники ОРЛО готові передати голові політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народному депутату Віктору Медведчуку трьох утримуваних жінок. Про це на брифінгу в заявити представник ОРЛО в робочій підгрупі з гуманітарних питань контактної групи, керівник робочої групи з обміну військовополонених ОРЛО Ольга Кобцева. 

"В переговорному процесі пан Медведчук зарекомендував себе обов'язковим переговірником: теми, які обговорювалися на засіданнях контактної групи, потім отримували практичні кроки", — сказала представник ОРЛО.

"На підтвердження готовності (до спільної роботи) з паном Медведчуком ми повторили свою пропозицію, продублювали, про передачу йому або його уповноваженій особі трьох жінок з боку "республік", — сказала Кобцева.

Зазначимо, влада ОРДЛО ще на початку року готова була в односторонньому порядку повернути Україні чотирьох жінок, про звільнення яких домовився Віктор Медведчук. Наталія Стеценко, Наталія Савченко, Катерина Котенко та Світлана Довгаль кілька років перебувають у їхніх в'язницях за звинуваченням у шпигунстві. Ще 20 січня вони могли б бути вдома. Однак влада за фактом заблокувала цей процес, і жінки, частина з яких важко хворі, досі перебувають за гратами. З початку збройного конфлікту на Донбасі, завдяки Віктору Медведчуку з ОРДЛО додому повернулися 493 українці, а всього було звільнено політиком понад півтори тисячі українців.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що нардеп Юрій Загородній вважає, що українці розчаровуються у своєму виборі 2019 року.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що голова Віктор Медведчук назвав заяву президента України Володимира Зеленського про свій обмін абсурдом.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини