Головна Новини Політика внутрішня політика Представник Сенату Франції Наталі Гуле зустрілася з Медведчуком
commentss НОВИНИ Всі новини

Представник Сенату Франції Наталі Гуле зустрілася з Медведчуком

Всі зустрічі і розмови, які ми провели в Києві, були в інтересах суверенітету України, - Гуле

9 вересня 2021, 13:43
Поділіться публікацією:








Віцепрезидент Комісії з конституційного законодавства, загального виборчого права, регламенту і загальному управлінню Сенату Франції Наталі Гуле після зустрічі з главою Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народним депутатом Віктором Медведчуком повідомила про те, що повертається до Франції з чіткою і конкретною дорожньою картою, яка стосується децентралізації, корупції і свободи слова в Україні.

Представник Сенату Франції Наталі Гуле зустрілася з Медведчуком

Наталі Гуле. Фото з відкритих джерел.

"Ми повертаємося до Франції з дуже чіткою і конкретною дорожньою картою, яка стосується дуже багатьох речей, пов'язаних з Україною. Це питання про децентралізацію, про корупцію і про свободу слова. І ви дуже скоро це побачите, ми це все розповімо нашим колегам у Франції , будемо домагатися виконання тих домовленостей, які ми тут обговорили ", — розповіла Гуле.

Представник Сенату Франції також зазначила, що делегація, яку вона представляє, знаходиться в Києві з офіційним візитом з учорашнього дня.

В ході візиту відбулося відвідування Посольства Франції в Україні та зустріч з послом. Дипломатам було доведено інформацію про стурбованість Спілки журналістів Франції та ОБСЄ ситуацією зі свободою слова в Україні.

Сьогодні делегація відвідала студію телеканалу "Перший Незалежний" і обговорила питання обставин закриття владою України незалежних телеканалів "112 Україна", ZIK, NewsOne і " Перший Незалежний " і деяких інших ЗМІ.

Після цього представники Сенату Франції зустрілися з главою Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народним депутатом Віктором Медведчуком.

"Скрізь, де ми були, все нам про нього (Віктора Медведчука, — ред.) Говорили. І ми хотіли дізнатися від нього особисто, що відбувається. Ми вже це зрозуміли, ми вже знаємо, будемо обговорювати це з нашими колегами у Франції ( як тільки ми повернемося, — ред.) і взагалі все, що відбувається в Україні ", — уточнила сенатор.

"Україна для нас дуже важлива країна. Стабільна Україна — стабільна Європа. Всі зустрічі і розмови, які ми провели в Києві, були в інтересах суверенітету України. І позиція Франції, наша позиція — підтримати Україну і цілісність цієї країни", — резюмувала Гуле.
Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Глава політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук прокоментував рішення Печерського районного суду про продовження термінів запобіжного заходу у вигляді утримання під домашнім арештом. Політик вважає, що завершення досудового слідства було приурочено саме до Дня Незалежності. 
Також портал "Коментарі" інформував про те, що Віктор Медведчук заявив, що сьогодні в Україні виявляється внутрішній вплив на суди через адмінресурс. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини