Головна Новини Політика внутрішня політика Після усунення Медведчука від обміну полоненими цей процес повністю заморожено – Німченко
commentss НОВИНИ Всі новини

Після усунення Медведчука від обміну полоненими цей процес повністю заморожено – Німченко

Парламентарій наголосив, що Медведчук показав себе як ефективний перемовник

28 жовтня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:








Народний депутат України, голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук стояв біля витоків переговорного процесу. Наразі Медведчука усунули від участі у цьому процесі, і він повністю зупинився. Про це в ефірі телеканалу "Перший незалежний" заявив народний депутат від ОПЗЖ Василь Німченко.

Після усунення Медведчука від обміну полоненими цей процес повністю заморожено – Німченко

Василь Німченко. Фото з відкритих джерел

Парламентар відзначив, що Медведчук показав себе як ефективний перемовник.

"Біля витоків процесів обміну стояв Віктор Медведчук як член гуманітарної підгрупи на мінських переговорах, які розпочалися ще 2014 року. Ніхто так програмно і стратегічно, як Медведчук, не займався поверненням людей, які незаконно утримувалися, і військовополонених. Було створено цілий центр, який займався цим питанням", – зазначив Василь Німченко.

Нардеп розповів, що ніхто з гуманітарної підгрупи, окрім Медведчука, не їздив на непідконтрольну територію, щоби домовитися про повернення людей додому, до родин.

"Перший крок Віктора Володимировича щодо обміну був ще у травні 2014 року, він сотнями виводив їх – сам чи з представниками правоохоронних органів, зокрема із головою СБУ. В ОРДЛО знають, що завдяки Віктору Володимировичу й з України на той бік було перевезено 354 особи, які відбували покарання або були затримані на підконтрольній території. Звільнення людей – це його місія, його громадянська позиція. Головний індикатор, показник реальних дій, спрямованих на встановлення миру, – це повернення людей. Влада не дала йому цим займатися", – наголосив Василь Німченко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що глава політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук вважає , що Україна не зможе домогтися енергозабезпечення і вирішити низку інших питань без відновлення відносин з Росією та країнами СНД.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що "омбудсмен" ОРДО Дар'я Морозова розповіла , що представники ОРДЛО у гуманітарній підгрупі вимагали від України повернути у переговорний процес Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини