Головна Новини Політика внутрішня політика Під Верховною Радою пройшов мітинг ОПЗЖ на підтримку Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Верховною Радою пройшов мітинг ОПЗЖ на підтримку Медведчука

Мітингувальники вимагали від влади припинити політичні репресії

23 вересня 2021, 15:59
Поділіться публікацією:

Під стінами Верховної Ради України відбувся мітинг представників і прихильників партії "Опозиційна платформа — За життя" проти політично мотивованого переслідування опозиції в Україні. І якщо 9 вересня на акцію в підтримку голови Політради "Опозиційної платформи — За життя", народного депутата України Віктора Медведчука зібралися понад 6 тисяч осіб, то цього разу вона стала ще більш масштабною.

Під Верховною Радою пройшов мітинг ОПЗЖ на підтримку Медведчука

Мітинг

Крім лідерів партії в мітингу також взяли участь представники її регіональних осередків, молодіжного крила ОПЗЖ і рядові українці. Тисячі громадян вимагали від влади припинити політичні репресії та фальсифікацію кримінальних справ проти перших осіб найбільшої опозиційної партії країни.

Співголова партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Юрій Бойко впевнений: мета переслідування владою Віктора Медведчука — не дозволити політику, котра має широку підтримку українських громадян, займатися політичною діяльністю.

Під Верховною Радою пройшов мітинг ОПЗЖ на підтримку Медведчука - фото 2


"Замість того щоб виконувати свої передвиборні обіцянки, влада чинить тиск на тих, хто говорить правду, хто відкриває людям очі на те, що реально відбувається в країні. Спочатку закрили телеканали, потім стали переслідувати наших товаришів, народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака. Віктора Медведчука закрили під домашній арешт саме для того, щоб не дати йому можливість проводити політичну діяльність ", — зазначив Юрій Бойко.

Під Верховною Радою пройшов мітинг ОПЗЖ на підтримку Медведчука - фото 3

Співголова "Опозиційної платформи — За життя", народний депутат Вадим Рабінович також упевнений, що, переслідуючи опозиціонерів, чинна влада намагається змусити їх замовкнути і таким чином хоче приховати правду про те, що відбувається в країні від своїх громадян.

"Влада закриває телеканали, щоб обдурити народ, вбивають опозицію, лідерів опозиції садять під домашній арешт, щоб вони не могли прийти до вас сюди і сказати правду. Ось що відбувається. Але ми переможемо, тому що за нами сила, за нами люди ", — зазначив політик.

Також Вадим Рабінович підкреслив, що головна відмінність опозиції від влади України полягає в тому, що влада в першу чергу турбує думка зарубіжних кураторів, в той час, як Віктор Медведчук і "Опозиційна платформа — За життя" думають про добробут українців.

"Наше розбіжність з ними в тому, що ми пропонуємо, щоб жив народ, а вони дбають, щоб не образились зарубіжні дядьки. Тому ви боретеся сьогодні не за ОПЗЖ, не за якусь конкретну людину, а за себе, за майбутнє ваших дітей, яких хочуть загнати в такі ж безмежні злидні, як і вас ", — констатував народний депутат.

Народний депутат, член ОПЗЖ Юрій Загородній впевнений, що влада боїться правди, боїться опозиції, тому й почала політичне переслідування Віктора Медведчука.

Під Верховною Радою пройшов мітинг ОПЗЖ на підтримку Медведчука - фото 4

Народний депутат, член партії "Опозиційна платформа — За життя" Василь Німченко в ході акції заявив, що в Україні сьогодні перетворюється на "поліцейську, диктаторську державу", а "у двері стукає фашистська ідеологія".

"Сьогодні люди прийшли запитати у влади, на якій підставі, в порушення всіх конституційних норм, тримається в ув'язненні під виглядом домашнього арешту лідер "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук. Представник одного мільйона восьмисот тисяч виборців, він позбавлений можливості виконувати свої обов'язки народного депутата. Медведчук неугодний владі, тому його і ізолювали ", — підкреслив Василь Німченко.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Росія, завдяки Медведчуку, готова була запропонувати знижку на газ у розмірі 25%. Однак влада відмовилася від неї. Газ би коштував 175 доларів за 1000 кубометрів.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що французькі сенатори виконали обіцянку, дану Медведчуку, і підняли питання про незаконні дії влади в Сенаті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини