Головна Новини Політика внутрішня політика Партія Порошенко назвала ім'я свого кандидата на виборах мера в Харкові: які несподіванки можуть відбутися
commentss НОВИНИ Всі новини

Партія Порошенко назвала ім'я свого кандидата на виборах мера в Харкові: які несподіванки можуть відбутися

Міська та обласна партійні організації "Європейської солідарності" висунули Олександра Скорика кандидатом в мери Харкова

6 вересня 2021, 00:07 comments2247
Поділіться публікацією:

Партія п'ятого президента Петра Порошенка, "Європейська солідарність", висунула свого кандидата в мери Харкова — гендиректора ТОВ "М'ясокомбінат" М'ясний ", депутата облради від ЄС Олександра Скорика. Незабаром підтягнуться інші гравці. Який попередній розклад в битві за пост градоначальника Харкова, яка відбудеться 31 жовтня? Які несподіванки можуть відбутися? Експерти постаралися відповісти виданню "Коментарі-Україна".

Партія Порошенко назвала ім'я свого кандидата на виборах мера в Харкові: які несподіванки можуть відбутися

Олександр Скорик - фото з відкритих джерел

Директор Українського інституту політики Руслан Бортник вважає, що на харківських виборах наразі виділяються два реальних конкурента: Ігор Терехов (колишній глава міськради, який після смерті мери Геннадія Кернеса зайняв посаду в. О. Мера Харкова) і Михайло Добкін (колишній голова Харківської обласної державної адміністрації , ексмер Харкова, екснардеп).

"Швидше за все, саме Терехов і Добкін і стоять за ними сили розіграють харківську корону. Решта кандидатів грають технічну роль або просто демонструють свій прапор, свої політичні амбіції, — пояснює Руслан Бортник. — Той же Скорик, якого висунула "євросолідарності", шансів на виборах в Харкові практично не має. Але потенційно може відтягнути голоси, як і можливий кандидат від "Слуги народу", від трохи більше помірного Терехова".

На думку експерта, в розклад ще може втрутитися влада (через правоохоронні органи), окремі політичні опоненти.

"Для Добкіна дуже важливо сьогодні консолідувати біло-блакитний сегмент. Подивимося, чи будуть кандидати від ОПЗЖ, від Оппоблока, які можуть розтягнути це електоральне поле. Для Терехова важливо себе позиціонувати як помірного кандидата, отримати реальну підтримку з боку влади, — зазначає Руслан Бортник. — Особливо на тлі відставки міністра внутрішніх справ Авакова, якого пов'язували з Тереховим. І на тлі змін в харківських політичних елітах, які відбуваються в останні місяці: кримінальні справи, відставка керівника облради Артура Товмасян з виключенням його ж з поста лідера місцевої фракції "Слуги народу".

Поки ж можна говорити про конкурентну історії. Мені здається, у Терехова і Добкіна шанси на даний момент рівні".

Політичний експерт Олександр Савченко упевнений, що жодна з існуючих активних партій не має зараз реально прохідного кандидата. У лідерах опитувань — Терехов і Добкін, які в даний момент з представленими в парламенті політичними силами не асоціюються.

"Порошенко висунув Скорика, розуміючи, що прохідних кандидатів немає від тієї ж" євросолідарності ". І він просто використовує місцеві вибори, щоб "прокачати" Скорика в якості — як йому бачиться — політичного лідера Харківської області. Що вельми далеко від реальності. Скорик вони не могли розпізнати ніхто не знає. Як мені здається, там немає і сотої частини харизми. Решта всіх партій теж будуть намагатися, якщо у них є впізнаваний кандидат, використовувати ці вибори просто для реклами. Вони і не брати участь не можуть. Ніби як справа престижу. Але і бюджети особливо витрачати не хочеться, розуміючи безперспективність ", — пояснює Олександр Савченко.

На його думку, реальних кандидатів сьогодні два.

"Перший — ті, хто вважатиме. І раніше, за допомогою людей Авакова, Терехов мав шалений першість в цій справі. Другий — хто має реальну впізнаваність. А це як раз Добкін, — підкреслює експерт. — Що стосується Терехова, думаю, за ним стоять фінансові гравці, як той же Фукс. Питання в тому, добре це чи ні зараз для Офісу президента. З одного боку — Терехов має адмінресурс, не треба його давати. Більш-менш чітко розуміє, як треба діяти з нацрадікаламі. Але з іншого боку, його підтримують ті, до кого у Банкової, м'яко кажучи, негативне ставлення. Плюс він "замазаний" Аваковим, а цю команду зараз намагаються відтіснити звідусіль. Тобто, як би свій, але і не свій. І поки незрозуміло, чи зробить Банкова ставку на Терехова. Думаю, що ще не зробила. Або зробила, але не вся, не всі функціонера. Адже Банкова — вона теж різнорідна. Кожен скрипаль думає там, що керує оркестром".

Нагадаємо, відома в Україні база "Миротворець" "поповнилася" прізвищем Вадима Слюсарева, який є одним з керівників партійного осередку "Слуга народу" в Харківській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини