Головна Новини Політика внутрішня політика Охрана, отмєна: міністр розповів, чому міністерства не «переїдуть» у регіони
commentss НОВИНИ Всі новини

Охрана, отмєна: міністр розповів, чому міністерства не «переїдуть» у регіони

Замість перенесення структур будуть створюватися нові — «на місцях»

31 березня 2021, 16:17
Поділіться публікацією:

Деконцентрація органів виконавчої влади в Україні зазнає нових змін. Нині в уряді повідомляють інформацію, яка відрізняється від попередніх заяв про "переїзд" столичних міністерств у регіони.

Охрана, отмєна: міністр розповів, чому міністерства не «переїдуть» у регіони

Українські міністерства залишаться в Києві. Фото з відкритих джерел

За словами міністра Кабміну Олега Немчінова, в областях будуть створені спеціальні нові відомства, підконтрольні наявним міністерствам, пише "Укрінформ".

При цьому міністр не виключає можливості наявності міністерства в регіоні. Однак такий розвиток подій можливий лише при створенні нового ("з нуля") органу виконавчої влади без наявної раніше команди, приміщення та іншої матеріально-технічної бази. Такі міністерства, за словами Немчінова, дійсно можуть бути розташовані не в Києві, що підтримає розвиток регіону.

У будь-якому випадку навіть подібні зміни вимагають "схвалення" Верховної Ради. Як пояснив Олег Немчінов, нардепи вже в найближчому майбутньому отримають відповідний документ, який дозволить мати у своєму розпорядженні центральні органи виконавчої влади і в інших містах, а не тільки в столиці.

До слова, раніше Немчінов повідомляв трохи іншу інформацію. Нібито з ініціативи президента Володимира Зеленського більшість вітчизняних міністерств за наступні два роки "роз'їдеться" різними областями.

Як повідомляли "Коментарі", подібну ідею відразу назвав безнадійною політолог Володимир Цибулько. На думку експерта, занадто багато формальностей "зав'язано" на столичних міністерствах — від взаємодії з профільними комітетами до забезпечення спеціальних каналів зв'язку і т.п. Більш докладно про погляди фахівців можна прочитати в нашому матеріалі.

Також пропонуємо ознайомитися з публікацією, в якій аналізується інша пропозиція президента — створення економічного паспорта. Експерти пояснили, чому Україні не підходить досвід інших держав (наприклад, ОАЕ) у випадку впровадження цієї ініціативи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

31 березня 2021, 15:40

Конечно никто никуда не переедет. А вот создать новую, паралельную структуру в регионах с нуля, и посадить на шею народа еще больше "слуг" то это за всегда.


Новини