Головна Новини Політика внутрішня політика Українські міністерства можуть переїхати в регіони: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські міністерства можуть переїхати в регіони: подробиці

На такий крок можуть піти для деконцентрації органів виконавчої влади у столиці

30 березня 2021, 19:59
Поділіться публікацією:

За наступні два роки головні українські міністерства можуть змінити місце дислокації. З пропозицією "переїзду" виступив очільник держави Володимир Зеленський. Про це повідомляє міністр Олег Немчінов.

Українські міністерства можуть переїхати в регіони: подробиці

Українські міністерства можуть переїхати до регіонів. Фото з відкритих джерел

За словами представника Кабміну, відповідна ідея прозвучала на Координаційній раді з питань реформування держуправління. Зеленський вважає, що органи виконавчої влади не повинні знаходитися тільки в столиці — це підносить Київ над іншими регіонами в плані розвитку різних сфер.

Як повідомив Немчінов, у ідеї "деконцентрації міністерств" є низка переваг.

Як уже згадувалося, це допоможе іншим регіонам також почати розвиватися, не надто відстаючи від столиці, налагодити власний благоустрій. Міністерства стануть трохи "ближчими" до звичайних громадян, які зможуть краще зрозуміти, як формуються політичні течії і реалізується багато рішень.

Також "переїзд" міністерств в інші області може стати стимуляцією для розвитку трудової міграції всередині країни. Це пов'язано з тим, що на новому місці таким органам обов'язково знадобляться нові співробітники, що викличе сплеск працевлаштування. Таким чином регіони отримають черговий поштовх до економічного розвитку.

Крім цього, стверджує Немчінов, наявність міністерств у регіонах допоможе прискорити цифрову трансформацію держави, а ще зменшить вплив чиновників на життя пересічного українця. Як результат, перенесення основних органів держуправління допоможе знизити навантаження (економічне, транспортне) на саму столицю.

Повідомляється, що у своїй ініціативі Володимир Зеленський вказав і терміни виконання "переїзду". Він впевнений, що подібний процес займе не більше двох років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в Нацполіціі з'явилися нові подробиці погрому Офісу президента на Банковій шанувальниками Сергія Стерненка.

Також на порталі можна знайти підсумкову інформацію про засідання Верховної Ради 30 березня. Які питання піднімалися народними обранцями, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини