Головна Новини Політика внутрішня політика Нове засідання РНБО: хто із олігархів наступний «на прицілі» у влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове засідання РНБО: хто із олігархів наступний «на прицілі» у влади

Серед передбачуваних «мішеней» називають і Коломойського, і Порошенка

26 лютого 2021, 16:56 comments1161
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 26 лютого, о 17:30 збереться засідання РНБО. Уже відомо, що розглянуть ряд актуальних питань державної безпеки, зокрема, проект стратегії деокупацію і реінтеграції окупованого Криму — в закритому режимі, а також питання санкцій. "Коментарі" поцікавилися у експертів, хто з українських олігархів може потрапити під санкції — і чому?

Нове засідання РНБО: хто із олігархів наступний «на прицілі» у влади

РНБО може накласти санкції на будь-кого із українських олігархів. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

 

Потрапити під "каток" може хто завгодно

Політолог Микита Трачук зазначає: "На наших очах РНБО набуває значно більше значення, ніж будь-коли раніше. Сьогодні стало відомо, що Зеленський розширив граничну чисельність працівників Апарату РНБО на майже 50 осіб — до 237. Тобто, у нього і далі великі плани по використанню цього органу для реалізації своїх рішень, сумнівних із точки зору законності. Фактично консультативний орган перетворюється в надзвичайний, такий собі ДКНС ім. Зеленського. І грає роль прямого провідника інтересів президента та його рішень. І потрапити під "каток" може хто завгодно: від блогера, експерта, журналіста  до олігарха, що показує кейс Медведчука".

Микита Трачук прогнозує, що триватимуть удари по Медведчуку і його оточенню. Але не тільки по ним.

"Бити будуть через економічні моменти, продовжуючи видавлювати Медведчука з ринку нафтопродуктів. Можуть добратися і до Фірташа. Хоча з політичної гри він виведений із 2014 року, але економічні м'язи ще має. Ті ж його облгази можуть потрапити під роздачу. Не виключаю, що спробують тим чи іншим рішенням РНБО дістатися до Коломойського, щоб тримати його на короткому повідку. Можуть "помацати" і Порошенка, ігри якого із вулицею (мітинги на захист засудженого одеського активіста Стерненка) неабияк тріпають нерви Банковій", — припускає політолог.

При цьому він акцентує, що використання РНБО таким чином несе серйозні ризики для демократії і української державності в цілому.

Зеленський випромінює списку санкцій гіперактивність

Політолог Андрій Мішин вважає, що легше сказати, хто з олігархів не потрапить під удар. А не потраплять, на його думку, представники великого бізнесу, які в цей момент так чи інакше є союзниками Офісу президента.

"Думаю, якийсь час можуть відчувати себе спокійно Ахметов і Пінчук. А іншим — варто задуматися. Зрозуміло, що продовжать "наздоганяти" Медведчука. Можливо, зачеплять Коломойського, на якого націлені Штати. Битимуть по Фірташу, щоб відібрати його "монопольку" по облгазам і витіснити з енергетичного бізнесу. З тієї ж причини — дотиснути ОПЗЖ, можуть пресувати і партнера Фірташа — Льовочкіна. Ну і, знову ж таки, лояльність телеканала "Інтер" потрібно вибивати. Є підстави взятися і за Порошенка, — каже політолог.  У нього багато дивного бізнесу, в тому числі пов'язаного з росіянами, який можна підвести під категорію офшорів. При бажанні зіграти на цьому можна. А бажання у Зеленського "потріпати" Порошенко, думаю, є".

Андрій Мішин порівнює списку санкцій гіперактивність президента з терміном "амок".

"Він походить від малайського "amoq" — "впасти у сліпу лють і вбивати". Це психічний стан, найчастіше визначається в психіатрії як етноспецифічний синдром, властивий жителям Малайзії, Філіппін і прилеглих регіонів. Воно характеризується різким руховим збудженням (як правило, бігом) і агресивними діями, безпричинним нападом на людей... Так ось Зеленський, який довго не діяв, зараз ніби впав у "амок" — почав масштабні агресивні дії проти опонентів. У підсумку, думаю, це загрожує швидким виснаженням і політичною смертю", — прогнозує політолог.

Раніше "Коментарі" розповідали, що, на думку екс-секретаря РНБО, після введення санкцій проти Медведчука буде робити Росія.

Також на порталі можна дізнатися, хто, на думку представників Ради нацбезпеки, може припинити війну на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини