Головна Новини Політика внутрішня політика Негативних наслідків від запуску СП-2 можна було б уникнути, втіливши ідею Медведчука, - Годний
commentss НОВИНИ Всі новини

Негативних наслідків від запуску СП-2 можна було б уникнути, втіливши ідею Медведчука, - Годний

Українські політики не звертали уваги на слушні пропозиції про утворення газотранспортного консорціуму, - Годний

30 вересня 2021, 17:58
Поділіться публікацією:








Негативних наслідків від запуску СП-2 можна було б уникнути, втіливши ідею Медведчука, - Годний

Сергій Годний. Фото з відкритих джерел

Українська влада повністю проігнорувала пропозицію голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука про створення міжнародного газотранспортного консорціуму, який міг би нівелювати негативні наслідки для української ГТС від запуску "Північного потоку — 2". Про це в ефірі телеканалу "Перший незалежний" сказав політолог Сергій Годний.

Експерт нагадав, що ще у 2019 році лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук вів ефективні переговори, які б дозволили Україні налагодити прямий контакт з "Газпромом".

"Не дивлячись на те, що лідер опозиції пан Медведчук свого часу домігся, у 2019 році, знижки та потенційно прямого контакту з Газпромом влада нічого не знайшла кращого, ніж опанувати попередньою політикою пана Порошенка, і знову почати заробляти на українцях", — сказав політолог .

Придатний впевнений, що створення тристороннього газотранспортного консорціуму за участю України, запропоноване також Медведчуком, допомогло б вирішити всі наші проблеми з газом.

"Українські політики не звертали уваги на слушні пропозиції про утворення газотранспортного консорціуму, який зняв би, і, можливо, применшив би роль Північного потоку — тоді наша труба була б потрібна. На це не звертали уваги ", — підкреслив експерт.

Політолог додав, що на відміну від Віктора Медведчука, влада не відчуває відповідальності перед українським народом і діє виходячи виключно з власних інтересів.

"Коли ми говоримо про стратегію та план виходу з цієї ситуації, згадуються слова пана Медведчука, які він написав у своїй нещодавній статті, де запропонував консенсус для політичних сил навколо трьох ціннісних орієнтирів. Перше — це світ, тому що війна Україну знищить. Друге — закон, він один для всіх. Третє — справедливість. Це три кити, які можуть вирвати Україну з цього зубожіння, і зберегти нам державу", — констатував Сергій Годний.

Нагадаємо, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук давно і послідовно відстоює ідею створення тристороннього газотранспортного консорціуму Україна — ЄС — Росія. І ця ідея особливо актуальна зараз, коли Україна опинилася в дуже непростій ситуації через завершення будівництва "Північного потоку — 2".

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що народний депутат і співголова "Опозиційної платформи — За життя" Юрій Бойко заявив, що влада обдурила українців у всьому, а тепер почала тиснути тих, хто говорить людям правду.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Росія, завдяки Медведчуку, готова була запропонувати знижку на газ у розмірі 25%. Однак влада відмовилася від неї. Газ би коштував 175 доларів за 1000 кубометрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини