Головна Новини Політика внутрішня політика НАБУ просить заочно заарештувати Януковича і його сина
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ просить заочно заарештувати Януковича і його сина

Це стосується справи Межигір'я

28 липня 2021, 21:18
Поділіться публікацією:

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована прокуратура просять Вищий антикорупційний суд заочно заарештувати президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра. Це стосується справи Межигір'я. Про це НАБУ написало у своєму Facebook .

НАБУ просить заочно заарештувати Януковича і його сина

Віктор Янукович Фото: ТАСС

До суду подали клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Віктору та Олександру Януковичам.

"Вони є підозрюваними у справі про заволодіння резиденцією Межигір'я шляхом зловживання своїм службовим становищем. Дії екс-президента кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, його сина — за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України, ч.3 ст.209 КК України", — йдеться в повідомленні.

Раніше "Коментарі" поцікавилися у експертів, що може означати таке рішення і чи зможе екс-глава держави отримати доступ до наявних на закордонних рахунках коштів. "Європейські суди є аполітичними" Доктор права, адвокат Іван Ліберман пояснює, що в Європейському суді загальної юрисдикції визнали незаконним обмеження прав і свобод громадянина України (нехай і колишнього) Януковича. У тому числі, й на захист.

Іван Ліберман також вважає, що тепер у екс-президента і його сина з'являються додаткові можливості подавати проти України позови до суду щодо заподіяння моральної, а то і матеріальної шкоди.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, якої думки експерти про так звані "гроші Януковича" — повернуті активи України, які були виведені політиком за кордон перед втечею. Куди могли витратити фінанси після повернення до держбюджету, читайте в нашій публікації.
Також в поле зору європейських суддів знову потрапив український президент-утікач Віктор Янукович. За інформацією видання "Хедлайнс Україна", яке посилається на прес-службу Генсуда Євросоюзу, днями санкції, із допомогою яких заморожені активи сім'ї Януковичів, були скасовані відповідним судовим рішенням.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні члени РНБО оголосили про введення санкцій проти безлічі посадових осіб часів президентства Януковича і самого президента-втікача. Більше подробиць — у нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини