Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Завдання нашої партії - встановити мир на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Завдання нашої партії - встановити мир на Донбасі

Політик відповів на питання журналістів на брифінгу після закінчення засідання суду щодо обрання йому запобіжного заходу

13 жовтня 2021, 14:28
Поділіться публікацією:

Голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що Росія і Україна ніколи не були в стані війни. Він підкреслив, що на Донбасі тривають бойові дії, але жодна міжнародна організація ніколи не встановлювала наявність там регулярних російських військ.

Медведчук: Завдання нашої партії - встановити мир на Донбасі

Віктор Медведчук. Фото: 112

"Жодна міжнародна організація, починаючи з ОБСЄ, ООН, і інші міжнародні організації та країни ніколи не встановлювали наявність регулярних військ Російської Федерації на Донбасі", — сказав опозиційний політик на брифінгу після закінчення засідання Печерського районного суду міста Києва щодо обрання йому запобіжного заходу.

Відповідаючи на питання журналіста, Медведчук підкреслив, що Росія і Україна ніколи не перебували в стані війни.

"Так, Росія і Україна ніколи не були в стані війни і не перебувають, це для вас, напевно, дивно, але я вам відкрию державну таємницю: ніколи не перебувала в стані війни ні Україна з Росією, ні Росія з Україною, і дай Бог, ніколи не перебуватиме. А ви, коли ставите запитання, ви повинні бути в предметі і розуміти, що ось це голослівні висловлювання. Вам, як журналісту, треба знати: є бойові дії на Донбасі, але там немає регулярних російських військ. Є, як ви говорите, висловлювання з приводу війни, але війну ніхто не оголошував ", — зазначив Медведчук.

І додав: чому ж за сім років влада України не оголосила війну?

"І всім стане ясно, що ми знаходимося в таких-то і таких-то діях, і в такому-то стані, яке передбачає певний статус за Конституцією і процедуру прийняття рішень. Немає такого рішення, а значить, і немає дій. А ось розмови — ля-ля-ля, і різні висловлювання, і коментарі — є, користі вони не приносять, а шкоду вони вже принесли. І ця шкода буде продовжувати існувати", — додав Медведчук.

Також він додав, що першочергове завдання партії "Опозиційна платформа — За життя" — встановити мир на Донбасі.

"Швидше за все і найкраще — встановити мир, і наша партія якраз відстоює цей світ починаючи з 2014 року. І ось ті, хто на сьогодні розпалюють ворожнечу, ті, хто намагаються нацькувати одних на інших замість мирного врегулювання, і винні в тому, що у нас немає світу і ми продовжуємо, на жаль, вважати жертви на Донбасі ", — заявив Віктор Медведчук.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що народний депутат від ОПЗЖ Юрій Загородній вважає, що влада придумала кримінальну справу проти Медведчука, щоб відвернути увагу від офшорного скандалу.

Також "Коментарі" інформували про те, що депутат від партії ОПЗЖ Анатолій Бурмич заявив, що все, що відбувається зараз навколо Медведчука, — це спроба зробити не суд, а судилище.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини