Головна Новини Політика внутрішня політика 30 млн гривень: за що оштрафували депутатів Верховної Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

30 млн гривень: за що оштрафували депутатів Верховної Ради

Всі гроші повернулися до державного бюджету

11 січня 2021, 14:09
Поділіться публікацією:

Депутати Верховної Ради були оштрафовані за безпідставну відсутність на пленарних засіданнях. Сума штрафів в загальному склала 30 млн гривень. Про це повідомляє депутат "Слуги народу" Павло Фролов під час ефіру на телеканалі "Украіна24".

30 млн гривень: за що оштрафували депутатів Верховної Ради

Депутатів оштрафували за "прогули" - фото: з відкритих джерел

Так, за словами Фролова, для депутатів, які ігнорують правила і не відвідують засідання, були передбачені чималі штрафи за недотримання дисципліни. Тобто, якщо за місяць у нардепи не буде 70 і більше відсотків голосувань, він не отримає 42 тисячі гривень депутатських.

У 2019 ВР був прийнятий закон, за яким за пропуск засідань без поважних причин народним обранцям не будуть відшкодовувати витрати на виконання депутатських повноважень. Завдяки таким правилам минулого року депутати "прогульники" були оштрафовані в цілому на 30 млн гривень.

Нагадаємо, що за даними КВУ, протягом 2020 року пленарні засідання Верховної Ради відвідували далеко не всі народні обранці. Так, нардепи з партії "За майбутнє" менше за інших були на засіданнях в ВР. Їх показник — 46%. Лідерами відвідувань стали партії "Слуга народу" (72%) і "Європейська Солідарність" (71%). Голова ВГО КВУ відзначав, що мало кого хвилюють навіть грошові штрафи. Багато депутатів все одно не перестають пропускати засідання без поважних на те причин.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що президент Володимир Зеленський заявив, що Україна засуджує насильство, викликане заворушеннями в США, також повідомляв, що Кабмін відреагував на підпільну вакцинацію від коронавірусу в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини