Головна Новини Політика внутрішня політика Кримська платформа: який ефект після саміту
commentss НОВИНИ Всі новини

Кримська платформа: який ефект після саміту

Експерти постаралися прокоментувати для видання "Коментарі-Україна".

11 жовтня 2021, 10:14
Поділіться публікацією:

Після саміту Кримської платформи, що відбувся 23 серпня, пройшло півтора місяця. Чи є якісь явні зрушення в справі деоккупціі Криму? Вжито чи якісь дієві заходи? Експерти постаралися прокоментувати для видання "Коментарі-Україна".

Кримська платформа: який ефект після саміту

Кримська платформа - фото з відкритих джерел


Нардеп V, VI і VII скликань, ексзаступник голови Радміну Автономної Республіки Крим, голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко підкреслює, що однією Кримської платформою домогтися деокупації Криму неможливо.


"Її завдання — повернути питання деокупацію Криму в світову порядку денного. І те, що це почалося на інавгураційній конференції 23 серпня і триває зараз — дуже важливо, — упевнений Андрій Сенченко. — Наприклад, Латвія найближчим часом має намір провести міжнародну конференцію з деокупацію Криму. І це все — хвилі від старту Кримської платформи. Так що свою роль вона відіграє ".


Інша справа, зазначає експерт, що зараз повинна бути многовектора робота, в першу чергу, по лінії МЗС. І вона повинна стосуватися не тільки офіційних кіл, офіційних контактів в інших країнах. Потрібно працювати з українськими діаспорами, ЗМІ, з громадськістю в країнах, де є наші посольства. Все це вимагає витрат — і тимчасових, і фінансових.


"Зовнішньополітичний фронт повинен набагато інтенсивніше фінансуватися українською державою. І зараз, коли готується до прийняття бюджету України на 2022 рік, дуже важливо приділити більше уваги посиленню армії і створенню додаткових можливостей для активного просування на дипломатичному фронті ", — підкреслює Андрій Сенченко.


Заступник гендиректора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаев нагадує, що після участь у Кримській платформі в Криму окупантами був заарештований перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джеляль.


"Якщо після демонстративного арешту і відмінного кримінальної справи проти Нарімана Джелялова, який брав участь в інавгураційній саміті Кримської платформи, немає спільної заяви країн і організацій, які брали участь в тому ж саміті, про що можна говорити далі? Поки з Кримської платформою все виглядає, скажімо, не оскільки хотілося б, — зазначає Айдер Муждабаев. — Навіть проявити елементарну солідарність на захист кримських татар — учасників заходу — чомусь не виходить".


Нагадаємо, тогова декларація саміту "Кримської платформи" включає в себе зобов'язання ввести додаткові санкції відносно РФ у разі подальшої агресії. Як інформує видання "Коментарі", про це розповів Володимир Зеленський під час заключного виступу на саміті "Кримської платформи".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини