Головна Новини Політика внутрішня політика Кличко на з'їзді партії «ЄС»: підтримка Порошенка чи шлюб за розрахунком
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко на з'їзді партії «ЄС»: підтримка Порошенка чи шлюб за розрахунком

Політики можуть об'єднатися не тільки для просування європейських норм і стандартів, а й заради протистояння Зеленському

7 червня 2021, 19:31 comments1036
Поділіться публікацією:

У понеділок, 7 червня, в Києві відбувся масштабний з'їзд представників політсили "Європейська солідарність", яку очолює екс-глава української держави Петро Порошенко. Увага громадськості привернув той факт, що на заході з'явився мер столиці Віталій Кличко. Політик наголосив на необхідності об'єднання всіх проєвропейських сил для подальшого розвитку України. Схожими заявами відзначився і сам Порошенко.

Кличко на з'їзді партії «ЄС»: підтримка Порошенка чи шлюб за розрахунком

Кличко з’явився на з’їзді партії Порошенка. Фото із відкритих джерел

"Коментарі" попросили експертів розповісти, про що може свідчити чергове зближення Кличка і Порошенка, чий "союз" не так давно із тріском розвалювався.

Не примирення, а "шлюб за розрахунком"

Політолог, глава платформи Єдиний координаційний центр Олег Саакян зазначає, що нічого не зближує українських політиків більше, ніж протистояння комусь третьому. Особливо під пресом потреби власного політичного виживання.

"І Кличко тут — ситуативний союзник для Порошенка. Як і для Кличка зараз підтримка "Європейської солідарності" в протистоянні з Офісом президента також вкрай важлива. Адже на політичному ринку поле їх потенційних союзників вкрай невелика. Я б не говорив про якийсь дружбу або примирення. Швидше — про ситуативну потребу, шлюб за розрахунком", — припускає Олег Саакян.

Експерт вважає, що ця подія навряд чи радикальним чином відбитися на українському політичному ландшафті.

"Ми побачили швидше струс повітря і спробу передати певний сигнал ОП як з боку Кличка, так і з боку Порошенка", — резюмує фахівець.

На з'їзді шукали альтернативу нинішньому непрофесіоналізму влади

Політичний експерт Сергій Таран звертає увагу, що на з'їзді "ЄС" було багато схожих меседжів, причому лунали вони від представників різних політсил.

"Учасників з'їзду привітав листом президент "Європейської народної партії" Дональд Туск, звучали вітання від представників різних міжнародних організацій. Були представники "Голосу", "УДАРу", виступав сам Кличко. Представників присутніх політсил турбує відкат України від курсу реформ, від проєвропейського курсу країни, який розпочався після обрання Зеленського президентом", — розповідає фахівець.

Основним посилом з'їзду, на думку Сергія Тарана, стала необхідність відшукати альтернативу нинішньому непрофесіоналізму влади.

"Альтернативу цю ми отримали в 2014 році, коли ситуація була гіршою, ніж зараз — гаряча фаза війна, обвал економіки, — вважає експерт. — Але Україна вийшла з усього цього із сильнішою армією, з безвізом, із декомунізацією, децентралізацією. З масою важливих реформ, з активною участю в міжнародних форматах. З усім тим, що ми зараз втрачаємо через некомпетентну владу".

За словами Сергія Тарана, з'їзд був не для того, щоб об'єднувати різні політсили в одну. Суть, як вважає фахівець, в тому, щоб об'єднувати ті чи інші партії на одній ідеологічній платформі. А саме — навколо ідеї проєвропейського курсу і реальних реформ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи вважає Володимир Зеленський мера столиці своїм можливим конкурентом на майбутніх президентських виборах. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як публікація т.зв. "плівок Медведчука" може позначитися на політичній репутації Петра Порошенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини