Головна Новини Політика внутрішня політика Кернес знову став мером, не приїжджаючи до Харкова
commentss НОВИНИ Всі новини

Кернес знову став мером, не приїжджаючи до Харкова

Відсьогодні мер Харкова вступив в повноваження

9 грудня 2020, 11:39
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 9 грудня, під час першої сесії Харківської міської ради новообраний мер міста Геннадій Кернес вступив у свої законні повноваження. Сам міський голова на засіданні не був присутній.

Кернес знову став мером, не приїжджаючи до Харкова

ФОТО: З відкритих джерел

Глава Харківської міської територіальної виборчої комісії Ольга Мозгова також повідомила, що приймати присягу Геннадію Кернесу не є обов'язковим, тому, що відповідно до законодавства, глава зобов'язаний присягати особисто, у випадку, якщо він обирається на цю посаду вперше.

Мозгова також підкреслила, що мер Харкова вже приймав обов'язкову присягу 24 листопада 2010 року "у зв'язку з цим він отримує повноваження міського голови з цього моменту".

Раніше було відомо, що обраний втретє мером Харкова Геннадій Кернес відмовився від мандата депутата Харківської міської ради. Керуючись законодавчою базою України, Геннадія Кернеса визнали "таким, який не отримав депутатського мандата". Замість діючого мера, депутатське крісло займатиме Хачатурян Ілона Ашотовна — заступник керівника апарату Харківської обласної адміністрації.

Пізніше в Мережі з'явилася інформація про те, що хворий Геннадій Кернес буде присягати на вірність місту дистанційно з німецької клініки, де проходить лікування і реабілітацію після ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою. Однак спікер міської адміністрації Юрій Сидоренко спростував цю інформацію. Він стверджував, що присяга Кернеса пройде безпосередньо на місці після його повернення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що вперше за довгий час з'явилася фотографія старого-нового мера Харкова Геннадія Кернеса з Берлінської клініки Шаріте.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини