Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт назвав єдину умову, за якої Разумков може стати президентом
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав єдину умову, за якої Разумков може стати президентом

Віктор Бобиренко вважає, що без ядерного електорату Зеленского Разумков може розраховувати в майбутньому хіба що на крісло голови Верховної Ради або ж крісло прем'єр-міністра

31 грудня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Нещодавні результати соцопитування показали, що єдиним кандидатом в президенти, якому під силу перемогти діючого президента Володимира Зеленського є колишній спікер парламенту Дмитро Разумков. Чи справді це так – в ситуація розбирався політичний експерт Віктор Бобиренко.

Експерт назвав єдину умову, за якої Разумков може стати президентом

Дмитро Разумков. Фото: Українська правда

"У нас  з’явився новий і перспективний гравець у політичному футболі – Дмитро Разумков. Він ось, згідно рейтингів – у другому турі обігрує будь-кого. Але є одне але. Треба вийти у другий тур. І люди питають про його шанси в політиці. У тому числі – стати наступним президентом. Доповідаю. Разумков зараз віджав багато електорату у Зеленського. І має усі шанси увійти тузом у політику. Мати свої стабільні 10%. Власну фракцію у парламенті. Можливо, за певних обставин – мати золоту акцію у формуванні уряду. І повернутися у крісло спікера. Чи очолити уряд. Звичайно, у ньому роздмухують президентські амбіції. Знову ж, Рінат Леонідович теж загорівся. Бо якщо Коломойському вийшло поставити свого президента, то чому не вийде у нього? І тоді сидіти собі і бавитися в антиолігархічні закони", – зазначив політолог.

Він додає, для багатьох у цій країні президент без команди та ідеології – відмінний варіант. У Зеленського хоча б "Квартал" був. Кадрову пустоту хоча б "Юзіками" заповнити можна. І, здається, є шанс для Разумкова. І йому будуть підігрувати зразу купами: Шустер, Гордон, Комаровський та інші. Здається, вже багатьом можна перевзуватися, щоб правильно вскочити в правильний поїзд у правильному напрямку.

Проте, зазначає Бобиренко, є одне "але". Для цього треба перетягти на свою сторону базову електоральну групу Зеленського. Оці 15-20%, які і зараз ще вірять у "ребята с нашего двора". Вони прогнозовано будуть втрачені Зеленським, якщо тарифи наступної зими збільшаться. І подорожчає "випить-закусить".

"Це міський люмпен. Декласований елемент. Хрестоматійна ще з часів Риму група "хліба і видовищ". Вони за Володимира Олександровича. Бо уявляється своїм. А Разумков – не уявляється. Разумков уявляється інтелігентом. Ботаном. "Атлічніксука". Таких у їхньому класі гнобили. Індустріальні міста Сходу і Півдня, та їх частина, яка не відбулася в житті і кар’єрі – дивитиметься на холеного Разумкова – як на мажора. Цей не скаже Заходу: "Альо, гараж. Чому ми не в НАТО?". І не допоможуть навіть загравання з мовою. Разумков говорить російською мовою. А Зеленський – бикує однаково гарно і російською і українською. Хоча обидва – гарні артисти – жанр Зеленського ближчий до цієї цільової групи", – заначив політолог.

По словам Віктора Бобиренка, знову ж для молоді, як цільової групи – Зеленський прикольний і незвичний, а Разумков уявляється таким, що і спить в краватці. 

"Висновок: без цих 15% базового електорату Зе! – який розсиплеться і відійде іншим по трошки – Разумкову важко буде стати президентом. Знову ж, загрозу відчули і Зеленський, і Порошенко. Тому товктися Разумков буде лише на каналах Ахметова. І трошки – Пінчука. А це вже недостатній ресурс. Так-що шанси Разумкова в парламенті – майже неминучі. А з президентськими амбіціями треба закусити губу. Принаймні на наступний раз", – резюмував політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі — Разумков розповів, звідки така жага у Арахамії та Офісу президента повернути мажоритарку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини