Головна Новини Політика внутрішня політика Разумков розповів, звідки така запопадливість у Арахамії та Офісу президента повернути мажоритарку
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков розповів, звідки така запопадливість у Арахамії та Офісу президента повернути мажоритарку

Екс-спікер вважає, що через два роки його колеги вирішили повернути брудні технології на вибори.

23 грудня 2021, 07:42 comments1083
Поділіться публікацією:

Спочатку голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив про те, що у Верховній Раді знайдеться 300 нардепів, які готові підтримати повернення до змішаної (пропорційно-мажоритарної) системи, а потім нардепи з групи "За майбутнє". зареєстрували відповідний законопроект. Колишній спікер парламенту Дмитро Разумков не вважає це збігом, а продуманим ходом влади – залишитися біля керма країни будь-якою ціною. Про це Разумков розповів в ефірі телеканалу "Україна 24".

Разумков розповів, звідки така запопадливість у Арахамії та Офісу президента повернути мажоритарку

Дмитро Разумков. Фото: Українська правда

Дмитро Разумков нагадав, що ще якихось два роки тому Давид Арахамія пишався тим, що команда Зеленського ухвалила зміни до Виборчого кодексу. Нині ж "слуги" розповідають, що треба повертатися до мажоритарки і це відкриє прямий шлях до фальшування виборів та до підбору людей, які ресурсно зможуть забезпечити результат.

При цьому нардеп уточнив, що є справді ті народні обранці, які постійно працюють на округах і користуються підтримкою та довірою у людей, але є й ті, що добре знають, як будувати сітку, але це не про рибалку.

"Всі знають, як це купується і колеги, я бачу вже навчилися за 2 роки. Тому пропонують це (Ред. мажоритарку) повернути. Дуже поганий підхід, коли ми робимо не так, як правильно, а як нам зручно. І коли всі розповідали про те, як добре, що ми нарешті перейшли до пропорційної системи з відкритими списками, зараз відпрацювали це на 87 окрузі, потім черкаські вибори… Але це маніпуляції, це не вибори, це не чесна боротьба. Я розумію, навіщо це Офісу президента, навіщо це Арахамії, але не варто так робити, тому що це погано закінчиться і для них у тому числі", – наголосив Разумков.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти проаналізували бажання "Слуги народу" та її партнерів у Раді повернути мажоритарку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини