Головна Новини Політика внутрішня політика Є загроза суддям і судовій системі, - Медведчук про рішення суду про продовження запобіжного заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Є загроза суддям і судовій системі, - Медведчук про рішення суду про продовження запобіжного заходу

Медведчук вважає, що сьогодні в Україні виявляється внутрішній вплив на суди через адмінресурс

3 вересня 2021, 21:00
Поділіться публікацією:








У середу, 2 вересня, після засідання Печерського райсуду Києва, голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", Віктор Медведчук заявив про те, судячи з того, що сьогодні відбувається з судами, всі розуміють, що є загроза суддям і судовій системі. Трансляцію вів телеканал "Перший Незалежний".

Є загроза суддям і судовій системі, - Медведчук про рішення суду про продовження запобіжного заходу

Віктор Медведчук

"Ви пам'ятаєте, що відбувається з окружним адміністративним судом, поданий законопроєкт про розпуск цього суду. Ви пам'ятаєте, що робили з Конституційним судом, коли спочатку подали законопроєкт щодо припинення повноважень суддів Конституційного суду, потім під впливом міжнародних організацій відмовилися від цієї злочинної ідеї, звільнили членів Конституційного суду, звільнили незаконно голів Конституційного суду. Ну, як ви думаєте, в такій ситуації в країні, коли здійснюється такий тиск на незалежну гілку влади, на судову владу в особі вищих судових органів, Конституційний суд, цілий суд окружний адміністративний київський, як, ви думаєте, повинні надходити судді? Ось вони надходять таким чином. тобто, те, що сьогодні вибудовується в країні диктатура, то, що йдуть масові зловживання і злочинні дії з боку влади, це зайве підтвердження, в тому числі і то , що відбувалося тут ", — зазначив Віктор Медведчук.

Також за словами опозиційного політика, сьогодні в Україні виявляється внутрішній вплив на суди через адмінресурс за вказівкою влади, "правоохоронної системи, які таким чином борються з опозицією".

"Ось в цьому випадку кримінальне переслідування є незаконним, і я вже про це неодноразово говорив. І якщо ви були присутні під час судового засідання, ви бачили, що перед тим, як суд пішов до нарадчої кімнати, були досліджені вісім томів, які передані і долучені до клопотання про обрання та продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. і якщо звернули увагу, то серед цих доказів, висновки експертизи, протоколів немає доказів, які могли б бути доступні у світлі кримінально-процесуального законодавства. Це або інформація з інтернет-сайтів, або те, що сьогодні органи звинувачення сфальсифікували, сфабрикували в результаті незаконного притягнення мене, мого колеги, народного депутата Тараса Козака до кримінальної відповідальності. Засуджувати чи за це суд? Ну, я як юрист з величезним досвідом розумію, що навряд чи треба це робити, тому що треба розуміти, що сьогодні загрожує їм, що сьогодні загрожує в цілому судової влади ", — підсумував Віктор Медведчук.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що ексзаступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль висловив свою думку про продовження домашнього арешту Медведчуку. Він вважає, що ЄСПЛ розгляне справу швидше. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що народний депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін вважає, що справа проти Віктора Медведчука повністю сфабрикована. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини