Головна Новини Політика внутрішня політика Данило Гетманцев розповів, на скільки зростуть доходи бюджету після ухвалення закону 5600
commentss НОВИНИ Всі новини

Данило Гетманцев розповів, на скільки зростуть доходи бюджету після ухвалення закону 5600

2023 року дохід від нового закону зросте порівняно з 2022 роком

1 грудня 2021, 12:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Народний депутат України, а також голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів про те, на скільки зростуть доходи бюджету після ухвалення закону 5600 та хто робив економічні розрахунки. Своєю думкою він поділився із кореспондентами порталу "Коментарі".

Данило Гетманцев розповів, на скільки зростуть доходи бюджету після ухвалення закону 5600

Данило Гетьманцев. Фото: Facebook

"Розрахунками по 5600 займалося Міністерство фінансів, наш комітет і депутати. Але безпосередньо депутати не будували таблиці в Exel. У нас є Мінфін для того, щоб обґрунтовувати будь-яку цифру", — заявив депутат.

На запитання про те, які доходи плануються від закону 5600, народний обранець відповів таким чином:

"У бюджеті 2022 року вже передбачено 18 мільярдів гривень. Я вважаю, що там буде більше доходів і позиція Мінфіну є консервативною, але він теж має право на деякі применшення. 18 мільярдів уже є, завтра думаю бюджет буде в залі і будемо за нього голосувати", – розповів Данило Гетманцев.

Нардеп додав: "якщо говорити про 2023 рік, то в ньому ще буде сплачено податок на поставлений дохід (сільськогосподарський податок) і там буде плюс 10 — 12 мільярдів для місцевих бюджетів".

Гетманцев зазначив, що вважає добрим закон 5600.

Довідково: 30 листопада Верховна Рада ухвалила так званий ресурсний законопроєкт № 5600. Документ вносить зміни до Податкового кодексу, десь збільшуючи податки, а десь коригуючи.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що експерт поділився своєю думкою щодо закону 5600.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що народна депутатка від партії "Голос" Кіра Рудик висловилася про виступ президента на пленарному засіданні. Політика розчарована та обурена виступом глави держави. Депутат розповіла, чи зможуть продати економічний паспорт для дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини