Головна Новини Політика внутрішня політика Чи можливе вигнання Медведчука з України: думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливе вигнання Медведчука з України: думка експерта

Чи можливий обмін Медведчука після його засудження в Україні на політв'язнів в Росії

17 травня 2021, 13:23
Поділіться публікацією:

Обмін голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука на засуджених в Росії політв'язнів, який припускає українська влада, малоймовірний. Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський.
Опозиційний політик буде продовжувати боротьбу в Україні та видворити його до Росії не вийде, вважає експерт. Українська влада немає доказів провини Медведчука, але вони будуть шукати можливості "позбутися" його, переконаний Погребинський.

Чи можливе вигнання Медведчука з України: думка експерта

Віктор Медведчук. Фото: 24tv.ua

"Медведчук не збирається ні на кого обмінюватися, і буде боротися за право мати можливість для вільної політичної діяльності у своїй країні", — заявив експерт.

Політолог також упевнений, що Медведчук — єдиний представник справжньої опозиції в Україні.

Судовий процес над Медведчуком лише зміцнив опозиційну силу та є політичним переслідуванням з боку української влади, наголошують в ОПЗЖ.
Сам політик після візиту в Офіс генерального прокурора заявив, що готовий захищатися та доводити свою правоту в суді.

"Звичайно, я готовий до будь-якого результату, але вважаю, що це незаконно. І вважаю, що це буде грубим порушенням і норм Конституції та чинного кримінально процесуального законодавства", — сказав Медведчук напередодні суду.

Нагадаємо, 13 травня Печерський районний суд Києва відправив главу політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня.
Політику повідомлено про підозру у державній зраді та замаху на розграбування природних ресурсів окупованого Криму. Підозру у скоєнні аналогічних злочинів генпрокурор України Ірина Венедиктова також підписала народному депутату Тарасу Козаку.
На судовий процес над Медведчуком відреагував його кум — президент РФ Володимир Путін. Він заявив, що Україну намагаються "перетворити на антипода Росії", та пригрозив, що Кремль буде "належним чином" реагувати на "загрози".
У разі засудження Віктора Медведчука його можуть обміняти на українців, яких тримають у російських в'язницях. Такий сценарій припустив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данилов. При цьому він наголосив, що це рішення має ухвалити президент.
Портал "Коментарі" також дізнався думку експертів, як ситуація з Медведчуком може розвиватися далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктор Тор

17 травня 2021, 14:19

Ну если "изменник Родины" не в тюрьме,а дома пьет кофе на диване возле камина ,тогда либо Родина какая-то не очень родная для некоторых,либо измена какая-то "стремная".


Новини