Головна Новини Політика внутрішня політика Чи може Україна вплинути на паспортизацію Донбасу: Зеленський зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Україна вплинути на паспортизацію Донбасу: Зеленський зробив заяву

Україна має у своєму озброєнні лише дипломатичні розмови

20 травня 2021, 15:21
Поділіться публікацією:

Україна не може суттєво вплинути на поступове поглинання тимчасово непідконтрольних територій Донбасу Росією шляхом поступової паспортизації. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на своїй прес-конференції 20 травня.

Чи може Україна вплинути на паспортизацію Донбасу: Зеленський зробив заяву

Паспортизація Донбасу - фото з відкритих джерел

Глава держави зазначив, що підіймає це питання на всіх можливих рівнях. Також він додав, що європейські лідери обговорюють паспортизацію на своїх нарадах та найближчим часом піднімуть це питання на саміті НАТО.

"Більше вплинути на паспортизацію ми з вами не можемо, окрім дипломатичних розмов. Але я вважаю, що це не є головною та єдиною зброєю. Ми маємо рухатись у різних напрямках", — сказав Зеленський. 

Нагадаємо, що Російська Федерація прискорює масову видачу своїх паспортів жителям частково окупованих територій Донецької та Луганської областей. Наразі близько 600 тисяч українських громадян Донбасу незаконно отримали російські паспорти. Серед них багато працівників бюджетної галузі: медиків, вчителів і комунальників. Така тенденція пов'язана з політикою окупантів, які забороняють населенню обіймати будь-яку посаду без наявності паспорта громадянина РФ.

Раніше "Коментарі" з'ясували, чи можуть визнати вибори в Держдуму Росії у 2021 році нелегітимними, якщо там буде брати участь Донбас. Усі деталі ви можете знайти в нашому матеріалі.

Також сьогодні, 20 травня, Зеленський розповів про стан справ у перемовинах Тристоронньої контактної групи та в Нормандському форматі. За його словами, пандемія коронавірусу ускладнила процес підготовки зустрічі лідерів Нормандського формату щодо Донбасу і цей процес немає прогресу через позицію Росії. Дізнатися більше ви можете в нашій статті за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини