Головна Новини Політика внутрішня політика "Це переслідування інакомислення": Чередниченко про справу Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це переслідування інакомислення": Чередниченко про справу Медведчука

Адвокат вважає, що переслідування опозиції та Віктора Медведчука – це нехтування європейськими цінностями

12 листопада 2021, 14:23
Поділіться публікацією:

Адвокат лідера української опозиції Віктора Медведчука Лариса Чередниченко заявила, що репресії влади щодо голови політради партії ОПЗЖ – це переслідування інакодумства. Про це повідомляє сайт телеканалу "112".

"Це переслідування інакомислення": Чередниченко про справу Медведчука

Лариса Чередниченко на прес-конференції. Фото: 112

"Журналістів зі ЗМІ не дарма називають особливою гілкою влади та переслідування медіа, яке призводить до інформаційної блокади, воно завжди погано закінчується. І переслідування національних медіа, яке почалося цього року, теж закінчиться і закінчиться дуже погано для того, хто це ініціював. Тепер, що стосується переслідування опозиції та Віктора Медведчука, це насамперед переслідування їх виборців, тобто нас, громадян України, які поділяють точку зору тих політиків, за яких вони голосували, це переслідування інакодумства, яке допускається та гарантується конституцією України. можу мати свою точку зору і я маю право її висловлювати.Переслідування опозиції та Віктора Медведчука — це зневажання європейських цінностей, на які Україна та її влада добровільно підписалися.Ці цінності задекларовані у міжнародних актах та Угодах асоціації ЄС.Ці закріплюють пріоритет в Україні дотримання прав людину", — висловилася Чередниченко.

При цьому адвокат висловила впевненість, що для влади все це може погано закінчитися.

"Чим це закінчиться для влади. Юлія Тимошенко теж зазнавала кримінального переслідування і її справі Європа теж почала приділяти дуже багато уваги. Для влади Януковича, яка переслідувала Тимошенко, все закінчилося дуже погано. Не проводячи між харизматичною Тимошенко і не менш харизматичним Віктором Володимировичем паралелей, не проводячи між їхнім кримінальним переслідуванням паралелей, я хочу сказати, що влада прагне не політичними шляхами боротися з опозицією, а кримінально-правовими. Для такої влади все закінчиться погано", — резюмувала адвокат.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що адвокат народного депутата України, голови політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука Дмитро Лойфман вважає, що порушення у звинуваченнях проти Медведчука пов'язані з тим, що злочину не існує.

Також портал "Коментарі" писав про те, що нардеп від ОПЗЖ Олег Волошин розповів про те, що німецькі політики всіх рівнів на зустрічі з Медведчуком обговорили ситуацію з правами людини та свободу ЗМІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини