Головна Новини Політика внутрішня політика Більше не друг президента: із чим пов'язане звільнення Тищенка – чому раптом запахло виборами
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше не друг президента: із чим пов'язане звільнення Тищенка – чому раптом запахло виборами

Звільнення Баканова, Венедіктової, а тепер і Тищенка – це лише початок кадрових перестановок у владній команді

20 липня 2022, 10:37
Поділіться публікацією:

Нардепа Миколу Тищенка звільнено з посади голови Закарпатської обласної організації "Слуги Народу". Його повноваження припинила керівник "Слуги Народу" Олена Шуляк своїм розпорядженням. Про що свідчить цей крок "слуг"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Більше не друг президента: із чим пов'язане звільнення Тищенка – чому раптом запахло виборами

Микола Тищенко. Фото: із відкритих джерел

У "Слузі народу" вже думають про майбутні вибори

Директор аналітичного центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов звертає увагу на те, що усунення Тищенка від виконання обов'язків голови Закарпатської обласної організації "Слуги Народу" сталося в тіні інших гучних кадрових рішень Зеленського. Найгучніших із початку повномасштабного російського вторгнення. Мова про усунення та подальше звільнення Ірини Венедиктової з посади Генерального прокурора України, а Івана Баканова з посади голови СБУ.

"Ситуація з Тищенком – показова. Він давно перетворився на токсичну фігуру, яка є не лише об'єктом уваги журналістів, а й час від часу підкидає негативні репутаційні моменти для партії, – пояснює політолог. – Рішення Олени Шуляк про його усунення з посади голови Закарпатської облорганізації СН говорить про те, що вона – людина амбітна, з хваткою. І чудово розуміє, що Тищенко, незважаючи на гучні декларації, не є командним гравцем. Швидше – сам собі режисер".

За словами експерта, є припущення, що звільнення Баканова та Венедиктової – це перший крок до майбутніх виборів, про які поки що говорити рано, оскільки йде війна, ми живемо в режимі воєнного стану.

"Але про майбутнє треба думати. Очевидно, у "Слузі народу" це й роблять, – розмірковує Андрій Золотарьов. – Неможливо уявити собі Миколу Тищенка у лавах майбутньої партії чи руху Зеленського (як це називатиме, поки не ясно). Безумовно, що СН чекає на реструктуризацію, партія змінить бренд і позбудеться більшої частини нинішніх представників. І першим, схоже, під роздачу через свою токсичність потрапив Тищенко. Це варто передусім розглядати як прояв внутрішньовидової конкурентної боротьби за майбутнє місце під сонцем".

Інформаційна токсичність, яку заробив Тищенко, дала свій результат

Політексперт, кандидат політичних наук Олександр Палій вважає, що ми бачимо результат інформаційної токсичності, яку запрацював Тищенко поряд своїх дій.

"Він намагався досягти позицій у партії та суспільстві піар ходами. Але вони здебільшого виявлялися проблемними", – зазначає Олександр Палій.

На його думку, молодим політикам варто не економити на спілкуванні з розумними, а не лише з багатими людьми, і тоді їхні справи могли б краще йти.

"Загалом у політиці екстравагантність рідко дає довгостроковий результат. Вона може допомогти винести людину нагору, але довго тримати її там – навряд чи", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — більшість українців не хочуть повертатися до України: експерт назвав причини та шляхи їх вирішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини