Головна Новини Політика внутрішня політика АРМА направить арештовані кошти корупціонерів на потреби ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

АРМА направить арештовані кошти корупціонерів на потреби ЗСУ

Агентство шляхом придбання військових облігацій фінансово підтримає армію

13 вересня 2022, 12:20
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів схвалив придбання Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, військових облігацій на 152 млн грн за рахунок заарештованих коштів.

АРМА направить арештовані кошти корупціонерів на потреби ЗСУ

ЗСУ

Про це свідчить розпорядження уряду від 10 вересня 2022 р. № 795-р .

Як відомо, за рахунок купівлі військових облігацій покриваються фінансові потреби ЗСУ. Варто зазначити, що значна частина заарештованих коштів, спрямованих на потреби армії, — це активи підсанкційних росіян.

Як відомо, ще початку 2020 року в управління АРМА було передано заарештовані кошти в сумі понад 247 млн гривень, які належали одному з синів президента Віктора Януковича. АРМА розмістила кошти на депозитному рахунку у державному банку. Завдяки нарахуванню на заарештовані кошти відсотків за два з половиною роки загальна сума зросла більш ніж на 50 млн гривень. Таким чином, за рішенням суду ці 304 млн грн були перераховані Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

Ми раніше писали , що на початку вересня в управління АРМА було передано кошти на суму 23,7 млн грн, заарештовані на банківських рахунках підприємства, створеного ПАТ "Нафтова компанія "Роснефть".

Також ми повідомляли, що Офіс Генпрокурора наклав арешт на корпоративні права та 25 об'єктів нерухомості підприємств, задіяних у виробництві паперу та картону. Це одне з найбільших виробництв у своїй галузі на теренах України. Вартість заарештованого майна – понад 1 млрд. грн. Бізнес належить колишньому депутату Держдуми РФ Володимиру Крупчаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини