Головна Новини Політика внутрішня політика Арешт майна Петра Порошенка: чим закінчилось перше судове засідання
commentss НОВИНИ Всі новини

Арешт майна Петра Порошенка: чим закінчилось перше судове засідання

Адвокат Порошенка повідомив, що у Печерському суді у терміновому режимі хочуть розглянути клопотання про арешт майна п’ятого президента України

6 січня 2022, 12:43 comments2264
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 6 січня, з самого ранку у Печерському суді столиці розпочалось засідання щодо арешту майна п’ятого президента України Петра Порошенка, якому інкримінують державну зраду. Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань у Facebook, передають "Коментарі".

Арешт майна Петра Порошенка: чим закінчилось перше судове засідання

Петро Порошенко - арешт майна. Фото з Facebook

За словами захисника Петра Порошенка, повідомлення про засідання вони отримали ввечері напередодні і поки ще не встигли, навіть, ознайомитись, з судовими матеріалами. Одне йому відомо точно, що документи не підписала Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. На документах стоїть підпис прокурора на прізвище Бєлкін і справа не погоджена Генеральним прокурором, у чому він вбачає не лише порушення, а й ознаку політичного переслідування.

"Три прокурори, яких ми ще ніколи раніше не бачили і не чули, представили клопотання про арешт майна Петра Порошенка. Ми будемо дивитись, чому вони звернулись у Печерський суд, якщо ДБР знаходиться у Шевченківському. Суддя, як ми бачимо рухається у пришвидшеному режимі до прийняття якогось рішення, хоча ми подали клопотання про відвід, який був розглянутий блискавично.  Ми звернулись до апеляційного суду, тому що тут іде порушення територіальної підсудності," — заявив Ігор Головань.

На запитання про те, яке майно нині хоче арештувати суд, Головань заявив, що йдеться про все те, що задекларовано Петром Порошенко як народним депутатом, але він сам ще не розібрався у позові. Він додав, що відповідно до чинного законодавства такі клопотання можна розглядати виключно у присутності самого Порошенка.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко назвав точну дату свого повернення в Україну

Читайте також: Сьогодні Порошенку значно гірше, ніж Януковичу, — політтехнолог




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини