Головна Новини Політика кабмін Президенту важливо мати на посадах слухняних людей: эксперт про відставку міністра екології
commentss НОВИНИ Всі новини

Президенту важливо мати на посадах слухняних людей: эксперт про відставку міністра екології

Міністерством під керівництвом Абрамовського було прийнято оновлений внесок до Паризької угоди, що вперше не передбачає збільшення Україною викидів парникових газів

20 жовтня 2021, 13:43
Поділіться публікацією:

В Україні – чергові кадрові зміни в Камбіні. Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський подав заяву до Верховної Ради з проханням прийняти відставку із займаної посади.

Президенту важливо мати на посадах слухняних людей: эксперт про відставку міністра екології

Роман Абрамовський - facebook.com/abramovskyy.roman

З чим может бути пов'язана ця відставка? На чому концентруватися новому міністру? Своєю думкою з порталом "Коментарі" поділилася виконавча директорка ГО Екодія (Центр екологічних ініціатив) Наталя Гозак.

"Від РНБО прозвучало пояснення про неповне виконання вказівок президента Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів. Переконана, що тут вкотре зіграли свою роль прагнення влади продемонструвати швидкі і активні дії на публіку, а також згадане "неповне виконання вказівок". Зважаючи на опір реформам зі сторони бізнесу, бізнес лобі теж могло вплинути на рішення. Президенту важливо мати на таких посадах слухняних людей. Хоча звісно, всієї внутрішньої кухні громадськості не видно", — говорить Наталя Гозак. 

Вона нагадує, що голова фракції партії " Слуга народу" Давид Арахамія серед підстав для зміни міністру назвав "відсутність прогресу з реформами екоінспекції на місцях". Також згадують відсутність прогресу з реформами у галузі відходів.

"Наскільки я розумію, з екоінспекцією навряд чи щось могли зробити в міністерстві, зважаючи, що законопроект про реформу ДЕІ 3091 вже півтора року не можуть прийняти у ВРУ. Щодо відходів — аналогічно. Хоч певні законопроекти у цій галузі прийняли (як заборона надтонкого одноразового пакування), системних зрушень справді не відбулось. І в першу чергу, знову ж таки, через те, що відповідний законопроект про реформу сектору (2207-1д) вже рік взагалі не виносять на голосування у ВРУ. Тобто по суті відсутність прогресу викликана саме відсутністю відповідної роботи ВРУ, а не виконавчої влади", — продовжує виконавчий директор Екодії. 

Разом з тим, міністерством під керівництвом Абрамовського було прийнято оновлений внесок до Паризької угоди, що вперше не передбачає збільшення Україною викидів парникових газів. Також просунулася реформа лісового сектору, моніторинг якості повітря, активно просувались обмеження промислового забруднення. І ці зміни мали величезний опір зі сторони бізнесу. Тому, гадає Наталя Гозак, рішення про звільнення – політичне.

"Новому міністру, коли його призначать, треба спробувати продовжити роботу, що іде – і не зупиняти напрацювання, що маємо. В першу чергу – завершити впровадження Директиви 75 про промислове забруднення. Бо з такою шаленою плинністю високопосадовців нереально очікувати системних змін", — резюмує фіхівець. 

Нагадаємо, що раніше експерти назвали ймовірні причини відставки міністра екології. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини