Головна Новини Політика кабмін Масова відставка міністрів: про що говорять кадрові перестановки в уряді
commentss НОВИНИ Всі новини

Масова відставка міністрів: про що говорять кадрові перестановки в уряді

П'ять міністрів можуть звільнити парламент 3 листопада

3 листопада 2021, 11:25 comments1333
Поділіться публікацією:

У середу, 3 листопада, парламент України планує звільнити міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, міністра оборони Андрія Тарана, віце-прем'єра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, віце-прем'єра, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського та першого віце-прем'єра, міністра економіки Олексія Любченка.

Масова відставка міністрів: про що говорять кадрові перестановки в уряді

Кабінет міністрів України - фото з відкритих джерел

Експерти оцінили для порталу "Коментарі" цю кадрову "чистку" в урядових лавах.

Все залишається заточено лише на рейтинг президента

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков зазначає, що у нас просто відбувається планова зміна міністрів.

"З усіх боків уже в голос кричать, що в оборонному секторі країни — явні проблеми: немає оборонного замовлення, Міноборони конфліктує з Генштабом, Мінстратегпром конфліктує з Оборонпромом. І нарешті Володимир Зеленський цей голос почув. І влаштував ротацію в оборонному секторі, але у своєму стилі: на найбільш ключові пости просуваються не найсильніші фахівці, а найкомфортніші для президента та його офісу", – пояснює аналітик.

Тому, продовжує він, наприклад, прибирають некомфортного Олега Уруського, а просувають Олексія Резнікова, який співпрацював з Офісом президента. І так далі.

"А те, що міністри самі пишуть заяви про звільнення, — це така політична поза підпорядкування. Якщо тварини, програючи в сутичці, перевертаються пузом вгору і підставляють шию, просячи пощади, то топ-чиновники, які не бажають проблем, пишуть добровільні заяви, – каже Олександр Кочетков. – При цьому чекати різкого покращення роботи оборонного сектора не доводиться, оскільки не змінюється система підпорядкованостей, а також цілевказівок: все залишається заточено лише на рейтинг президента".

Кадрові перестановки прогнозовані

Політексперт, кандидат політичних наук Олександр Палій вважає, що ми бачимо спробу Банкової посилити уряд, показати його більш презентабельним, дієздатним. Поліпшити загалом ситуацію з Кабміном.

"Це боротьба як за рейтинг (персонально Зеленського, з яким асоціюється і уряд, який підконтрольний Офісу президента), і за ефективність роботи міністерств. Президент розуміє, що є міністри, які явно тягнуть його рейтинг донизу", – пояснює експерт.

На думку Олександра Палія, проблема в тому, що серед "відставників" не опинилося міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка.

"А у нього – явні провали з багатьох напрямків, – вважає експерт. – Є проблеми з громадськістю, із розподілом фінансів, у тому числі у галузі кіно. Проблеми з розстановкою пріоритетів, із майновими правами, де бачать його особисту зацікавленість. Якщо Ткаченко, як інсайдять деякі джерела, піде до другої партії "відставників" – це буде непогано".

Загалом кадрові перестановки прогнозовані, резюмує Олександр Палій. І не виключає, що той же Резніков, якого пророкують на посаду міністра оборони, буде динамічнішим на цій посаді.

Раніше на порталі "Коментарі" -  Президенту важливо мати на посадах слухняних людей: експерт про відставку міністра екології.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини