Головна Новини Політика кабмін Хто може змінити Шмигаля: названі можливі кандидати в прем'єри
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто може змінити Шмигаля: названі можливі кандидати в прем'єри

Експерти прокоментували інформацію про крісло глави Кабміну, яке «захиталося»

4 березня 2021, 18:08 comments1126
Поділіться публікацією:

Сьогодні — рік як Денис Шмигаль на посаді прем'єра. І майже з самого початку йому пророкують відставку. Зараз чутки посилилися. "Коментарі" дізналися в експертів, хто і чому може прийти йому на зміну та чи допоможе це поліпшити ситуацію в Україні.

Хто може змінити Шмигаля: названі можливі кандидати в прем'єри

Фото з відкритих джерел

"У кулуарах говорять, що новим главою уряду міг би бути глава МВС Арсен Аваков"

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк вважає, що у президента немає кандидатури на пост глави уряду.

"Його партія не може запропонувати зі своїх лав таку персону, хоча саме так повинно бути з точки зору демократії. Тому президенту доводиться йти "на ринок" і шукати там. Або вибирати з тих, хто є. У кулуарах говорять, що новим главою уряду міг би бути глава МВС Арсен Аваков, оскільки це єдиний державник з солідним досвідом управління. До того ж, Аваков йде в тандемі з президентом, що зрозуміло з недавніх інтерв'ю, які він дав "1 + 1" і Гордону. А президенту потрібен надійний прем'єр, який не буде грати свою гру, але співпрацюватиме в трикутнику президент-парламент-уряд", — пояснює Тарас Семенюк.

Він також підкреслює, що західні лобісти просувають свою версію кабінету міністрів. Але більшість цих кандидатів ніколи не були в політиці, хоча в бізнесі досягли успіхів.

"У сьогоднішній ситуації Зеленський буде робити ставку на перевірених кандидатів, а не на невідомих або керованих кимось потенційних прем'єрів. Під час кризи Україні потрібен кризовий менеджер, який буде незалежний від олігархів, а також має авторитет для наведення порядку в країні", — упевнений Тарас Семенюк.

"Немає різниці в прізвищі прем'єра, якщо у нас біда в самій системі державного управління"

Політичний аналітик Сергій Лозовський, коментуючи можливу зміну прем'єра, зазначає: "Не має значення, це станеться сьогодні або через півроку, буде його прізвище Пупкін або Розенбаум. Коли поїзд йде не туди, немає різниці, хто в кабіні машиніста".

А поїзд (країна), на думку Сергія Лозовського, метається як корабель без вітрил з 1917 року, коли в результаті революції було поламано багато найважливіших принципів, на яких ґрунтується держава. І з тих пір, запевняє експерт, вони так і не з'явилися.

"У Конституції прописані умови реалізації принципів, яких немає. І навіть ці умови і опису змінюються постійно, — зазначає аналітик. — Міняти потрібно всіх і вся. Але починати з основ. А що у нас? Людей на посади, в тому числі міністерські, підбирають не за професійними якостями, а за довгим і гнучким язиком (щоби діставати важкодоступні місця) і відсутності почуття сорому (щоб дивитися людям в очі, розповідаючи, як життя покращилося, хоча все з точністю навпаки). Уряд Шмигаля за рік навіть не зміг представити свою програму, що не завадило розподіляти бюджет. Тож, підкреслюю, немає різниці в прізвищі прем'єра, якщо у нас біда в самій системі державного управління і напрямку руху країни".

Нагадаємо, в лютому багато депутатів знову прогулювали засідання в Раді. Ми дізналися, як борються з порушниками інші країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини