Головна Новини Політика Скандали Звільнення Коболєва вигідне для «Газпрому» та Фірташа, - Сергій Фурса
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення Коболєва вигідне для «Газпрому» та Фірташа, - Сергій Фурса

Експерт звертає увагу, що звітність НАК «Нафтогаз України» не може бути приводом для звільнення керівника компанії

28 квітня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

Звільнення голови правління НАК "Нафтогаз України" грає на руку російському ПАТ "Газпром" і структурам олігарха Дмитра Фірташа. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook експерт Сергій Фурса.

Звільнення Коболєва вигідне для «Газпрому» та Фірташа, - Сергій Фурса

Сергій Фурса розповів, для кого вигідне звільнення Андрія Коболєва

"Хто більше святкує звільнення Коболєва? Крім одного українського міністра? Правильно — "Газпром". І Фірташ. Позиції якого за останні роки, в першу чергу завдяки реформі ринку газу, були підірвані. Але тепер Коболєв звільнений. А Фірташ і "Газпром" відкорковують шампанське. Адже в Україні звільнили людину, якого ненавиділи в Кремлі. Який разом з командою змінив обличчя газового ринку України. Який разом з командою пішов в Стокгольм і принизив там Газпром ", — зазначає Сергій Фурса.

На думку експерта, звітність "Нафтогазу" за 2020 рік стала лише приводом для уряду, щоб зняти з посади Андрія Коболєва.

"Звітність — просто привід. Чи не причина. Просто потрібна була димова завіса. Її дочекалися. І пішли в наступ. Пішли не по закону. Пішли проти домовленостей з нашими західними партнерами. Пішли проти програми МВФ ", — пише експерт.

Сергій Фурса звертає увагу, що під час звільнення глави "Нафтогазу" уряд відкидало корпоративного управління.

"Коболєва звільнили, незважаючи на діючий контракт. Незважаючи на те, що немає повноважень звільняти. Незважаючи на те, що є незалежний Наглядова Рада. Який і повинен захищати держкомпанії від "хотелок" українських політиків. Але "хотілки" політиків перемагають ", — пояснює експерт.

Сергій Фурса наголошує, що однією з причин нібито поганий звітності НАК, на яку посилаються в Кабміні, стали борги компаній Дмитра Фірташа.

"Причина — борги Фірташа. Йому сказали, що можна не платити, адже коронавірус. Ну ось він і не платив ", — пише експерт.

Раніше компанія "Нафтогаз" опублікувала офіційну заяву, в якій повідомила, що звільнення Андрія Коболєва - юридична маніпуляція.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини