Головна Новини Політика Скандали.Політика «Зірвана конкретними особами»: відомий політик заявив про свою причетність до справи "вагнерівців"
commentss НОВИНИ Всі новини

«Зірвана конкретними особами»: відомий політик заявив про свою причетність до справи "вагнерівців"

Політик натякає, що йому відомі імена конкретних осіб, причетних до зриву операції із затримання бойовиків

31 грудня 2020, 14:11
Поділіться публікацією:

Очільник "Європейської солідарності" Петро Порошенко повідомив, що планування і затвердження плану із затримання найманців ПВК "Вагнера" українськими спецслужбами відбувалося за його президентства. Таку заяву політик зробив в ефірі 5 каналу.

«Зірвана конкретними особами»: відомий політик заявив про свою причетність до справи "вагнерівців"

Зрештою вагнеровці повернулися до РФ. Фото із відкритих джерел

"Ще наприкінці 2018 року я, як Верховний Головнокомандувач ЗСУ, санкціонував проведення спецоперації українських спецслужб із затримання найманців ПВК "Вагнер", — сказав Порошенко.

Також він підкреслив, що зробить усе для того, аби причетні до зриву спецоперації були притягнуті до відповідальності. На думку політика, такі дії можна кваліфікувати як державну зраду.

Справу "вагнерівців" активно обговорювали влітку, коли стало відомо про затримання 33 силовиків із Росії на території Білорусі. Згодом через інсайдерську інформацію в ЗМІ стало відомо, що представники ПВК "Вагнера", арештовані білорусами, могли бути причетними до розстрілу українців під час Революції Гідності, а також воєнних дій на Донбасі. Ще пізніше виявилося, що таким було зірвано довгострокову операцію українських спецслужб стосовно затримання бойовиків на території України.

"Десятки українських героїв мали на меті притягнути в Україну і судити тих, хто причетний до збиття літака МН-17, і тих, хто причетний до збиття ІЛ-76 з десантниками у Луганському аеропорту. […] Ми маємо посадити на лаву підсудних тих, хто причетний не лише до вбивств українців безпосередньо на полі бою, під час окупації, а й тих, хто був залучений до видачі злочинних наказів", — заявив у ефірі програми "Велика політика" Петро Порошенко.


Також представник опозиції вкотре підтримав заклик по створенню спеціальної Тимчасової слідчої комісії для вивчення цієї ситуації. На думку Порошенка, розслідування обов’язково відбудеться, питання лише у термінах.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Андрій Єрмак відмовився проходити поліграф у справі "вагнерівців".

Також на порталі можна дізнатися про новий фільм-викриття щодо затриманих бойовиків та його наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини