Головна Новини Політика Скандали.Політика Зі 100 компаній Медведчука санкції накладені лише на дві - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Зі 100 компаній Медведчука санкції накладені лише на дві - експерт

Політексперт звернув увагу на важливий нюанс

23 лютого 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

З близько 100 компаній, що перебувають у власності Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко (згідно з декларацією Медведчука), і розкиданих по всьому світу, санкції накладені лише на дві. Про це заявив у матеріалі "Коментарів" виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента", політичний експерт Олександр Леонов.

Зі 100 компаній Медведчука санкції накладені лише на дві - експерт

Фото з відкритих джерел

Експерт акцентує, що санкції, крім блокування трьох каналів Тараса Козака, носять більше декоративний характер.

"З близько 100 компаній, що перебувають у власності Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко (згідно з декларацією Медведчука), і розкиданих по всьому світу, санкції накладені лише на дві. Не арештовані активи... Очевидно, що Медведчуку від таких санкцій ні холодно, ні жарко. Ще нюанс — закон не передбачає накладення санкцій на громадян України. Але є лазівка — під санкції потрапляє суб'єкт, пов'язаний з терористичною діяльністю. Саме це інкримінують Тарасу Козаку, Віктору Медведчуку, їх половинкам", — пояснив Леонов.

На його думку, санкції поки виглядають недостатньо серйозним для таких звинувачень і може бути, скоріше, піар-ходом з боку влади.

Що серйозно для Медведчука, так це заблоковані канали, відзначає експерт. Адже близькі за тональністю "НАШ" — це Євген Мураєв, і "Інтер" — Сергій Льовочкін. Ні той, ні інший точно не виглядають як кращий друг Медведчука.

"Одна з версій того, що відбувається — гра Зеленського на стороні частини ОПЗЖ, якою "рулять" Бойко і Льовочкін. Їх статус зараз зміцнюється, — пояснює Леонов. — Про те, що всередині ОПЗЖ є тертя, говорили давно. Підтвердженням стало те, що в останні півроку соціологи почали міряти окремо рейтинги Бойка і Медведчука. і поступово підтягували Медведчука до Бойка. Схоже, задум був, щоби в якийсь момент Медведчук випередив Бойка — і міг балотуватися на наступні вибори як кандидат в президенти".

Експерт резюмує, що конфлікт всередині ОПЗЖ, невміння партії організовувати масові протести, а також той факт, що більша частина суспільства підтримала закриття медведчуківських каналів — головні причини того, що гідну відповідь на санкції ця політсила дати не змогла.

Нагадаємо, експерт спрогнозував, хто може потрапити під санкції після Медведчука. У списку цілком відомі прізвища.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини