Головна Новини Політика Скандали.Політика Зеленський відреагував на скандал довкола Конституційного суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на скандал довкола Конституційного суду

Президентський законопроект про розпуск Конституційного суду зареєстрували у Верховній Раді

30 жовтня 2020, 08:45 comments1032
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський відреагував на скандал довкола Конституційного суду. Після рішення суддів про скасування кримінальної відповідальності за недостовірну інформацію в деклараціях, глава держави пропонує їх розпустити та припинити повноваження. Відповідний законопроект він вніс у Верховну Раду.

Зеленський відреагував на скандал довкола Конституційного суду

Президент Володимир Зеленський. Фото: Reuters

Незадовго до цього Володимир Зеленський також зібрав термінове засідання РНБО. Він вважає, що судді Конституційного суду приймали рішення у власних інтересах, а значить не можуть і далі займати свої посади.

Законопроект, внесений Зеленським отримав назву "Про відновлення довіри суспільства до конституційного судочинства" і на сайті парламенту відзначений як невідкладний.

Також президент після засідання РНБО підписав указ, в якому Кабмін зобов'язують ввести Єдиний держреєстр декларацій для осіб, які виконують функції держави або ж є членами місцевого самоврядування. Тим часом НАЗК має отримати доступ до всіх довідкових систем, банківських даних, реєстрів для отримання інформації про вищезазначених осіб.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чим може обернутися для України скасування е-декларування та кримінальної відповідальності за недостовірну інформацію в деклараціях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини