Головна Новини Політика кабмін Кабмін прийняв розпорядження, яке зможе організувати роботу НАЗК в умовах скасування е-декларування
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін прийняв розпорядження, яке зможе організувати роботу НАЗК в умовах скасування е-декларування

Рішення Конституційного суду було прийнято за поданням представників ОПЗЖ і "За майбутнє", після чого НАЗК закрило реєстр електронних декларацій

29 жовтня 2020, 22:03
Поділіться публікацією:

Сьогодні ввечері, під час позачергового засідання Кабміну, було підписане розпорядження, яке зможе організувати роботу НАЗК в умовах прийнятого нищівного рішення КС 27 жовтня про скасування е-декларування. Воно опубліковане на сайті Уряду.

Кабмін прийняв розпорядження, яке зможе організувати роботу НАЗК в умовах скасування е-декларування

"Кожен українець зможе знову зайти і побачити декларації чиновників і політиків. В тому числі політиків, які намагаються знищити антикорупційну реформу", — пише в Telegram-каналі Міністр Кабміну Денис Шмигаль.



Своєю чергою, за словами голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, рішення Конституційного суду України про скасування е-декларування становить небезпеку для формування вертикалі влади в умовах децентралізації.

Коментуючи рішення КС, Разумков зауважив, що воно робить неможливим призначення керівників обласних рад, оскільки НАБУ втрачає можливість проведення перевірок.

"Це паралізує вертикаль місцевого самоврядування. А сьогодні, в умовах децентралізації, це призведе до розбалансування вертикалі влади", — підкреслив Разумков.

Звертаючи увагу на необхідність і важливість боротьби з корупцією для України, чиновник підкреслив, що реакція з боку керівництва країни буде негайною.

"Досягнення, які були зроблені протягом останніх років для того, щоб зробити більш відкритою систему боротьби з корупцією, закласти фундамент розвитку — це все маленькі, але важливі кроки для досягнення головної мети — подолання корупції в Україні", — підкреслив глава Верховної Ради.

За словами Разумкова, для продовження боротьби з корупцією Верховна Рада України повинна допрацювати законодавчі механізми, які є на сьогоднішній день.

"Тому що її зруйнувати не може дозволити собі ні влада, ні держава в цілому", — заявив чиновник.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в ЄС назвали рішення КСУ по е-декларуванню підставою для скасування безвіза.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини