Головна Новини Політика Скандали.Політика Вплив «справи вагнерівців» на владу: чи варто турбуватися президенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Вплив «справи вагнерівців» на владу: чи варто турбуватися президенту

Тема «вагнерівців» своєрідно тримає команду президента в тонусі

3 березня 2021, 16:46
Поділіться публікацією:

Представники ГБР офіційно визнали, що спецоперація по захопленню "вагнерівців" провалилася. Про таку заяву голови представництва Олексія Сухачева, а також виклик глави Офісу президента Андрія Єрмака на допит повідомив головний редактор "Цензор.Нет" Юрій Бутусов. "Коментарі" вирішили поспілкуватися з експертами, щоб з'ясувати потенційний ризик таких дій для української влади. Фахівці спробували розкласти по поличках, як можуть далі розвиватися події і чи не чекає нас вагнерГейт.

Вплив «справи вагнерівців» на владу: чи варто турбуватися президенту

По "справі вагнерівців" допитують високопосадовців. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Туманні перспективи

Директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій Бала сумнівається, що чергова хвиля скандалу з "вагнерівцями" серйозно вдарить по Офісу президента.

"Якщо і був витік, яка нібито допомогла в серпні минулого року "вагнерівцям" уникнути пастки українських спецслужб, то ні Єрмак, ні Зеленський не зацікавлені в об'єктивному розслідуванні. Адже вони нестимуть відповідальність за те, що сталося. Втім, поки ніяких доказів немає. І, як на мене, перспективи цієї справи — туманні. Але опоненти чинної влади будуть його знову і знову вкидати в інформаційний простір з метою тиску на Зеленського та його Офіс. Заради своїх цілей, можливо, як спосіб шантажу", — розмірковує Віталій Бала.

Такого роду ситуація, на його думку, вигідна всім опонентам діючої влади. А їх у неї вистачає.

"Безумовно, було б цікаво дізнатися, чи мав місце витік. Але навряд чи ми дізнаємося реальну картину до перезавантаження влади або її частини", — прогнозує директор АМС.

В ОПУ намагаються зам'яти справу

Координатор в "СтопТеррор" Семен Кабакан зазначає, що і журналіст Юрій Бутусов, і колишній начальник військової розвідки Василь Бурба були на допитах у справі щодо зриву операції з "вагнерівцями". І все, що вони розповідали, задокументовано та є частиною справи. І цього вже не викреслити.

"Офіс президента намагається цю справу зам'яти-забути. Або якось медійно підсвітити, але у вигідному для себе ракурсі. Але тут мова повинна йти про кримінальну відповідальність. І про питання нацбезпеки. Потрібно знайти "крота", який зливав (і, можливо, продовжує) інформацію з Офісу президента, — впевнений Семен Кабакан. — Як би керівництво ОП не намагалося цьому перешкодити".

За словами експерта, зараз ДБР, СБУ, Генпрокуратури, суди афілійовані з президентом. І докопатися до істини буде складно.

"Зеленський і Єрмак зроблять все, щоб нівелювати цю справу, дискредитувати Бутусова, Бурбу, всіх, хто буде піднімати резонанс. Але я вважаю, що головна мета українського суспільства, політиків (незалежно від партій), активістів — тримати справу щодо зриву операції із затриманням "вагнерівців" на контролі, а ОП — в тонусі. Щоб там не думали, що зможуть звести розслідування на "ні". У країні, де вся влада належить президенту, важко прогнозувати реальний результат розслідування, — визнає Семен Кабакан. — Але це не означає, що ми не повинні вимагати справедливості".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що члени команди Зеленського звинуватили у можливому зриві "вагнерівської" операції екс-президента Петра Порошенка.

Також на порталі можна дізнатися, як свій зв'язок з цим питанням пояснює сам Порошенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини