Головна Новини Політика Скандали ВАКС відмовив у заочному арешті Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

ВАКС відмовив у заочному арешті Януковича

Судді вирішили залишити без змін рішення суду першої інстанції від 26 жовтня 2020 року

19 січня 2021, 17:35 comments1087
Поділіться публікацією:

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України не задовольнила клопотання прокурора про заочний арешт президента-втікача Віктора Януковича у справі незаконного заволодіння ним резиденцією "Межигір'я". Дане рішення було винесено на засіданні, яке транслювалося на YouTube.

ВАКС відмовив у заочному арешті Януковича

Віктор Янукович - фото з відкритих джерел

Судді вирішили залишити без змін рішення суду першої інстанції від 26 жовтня 2020 року, який відмовив у заочному арешті Віктора Януковича.

"Колегія суддів ухвалила, апеляційну скаргу прокурора ... на рішення судді ВАКС залишити без задоволення. Постанови слідчого судді від 26 жовтня 2020 залишити без змін", — сказали в суді.

Раніше також було відомо, що Київський апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт колишнього президента України Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року. Рішення судді затвердили під час засідання 16 листопада.

У суді запевнили, що причиною зняття арешту стала незаконність, необгрунтованість рішення стосовно екс-глави держави з боку Печерського суду, тому що Віктора Януковича не було оголошено в міжнародний розшук, що передбачає законодавство.

Також відомо, що в січні 2019 року президент-утікач був визнаний винним у державній зраді і заочно засуджений до 13 років ув'язнення. Даний вирок набув чинності 2 жовтня 2020 року.

"Коментарі" повідомляли, що 10 грудня Печерський районний суд не обрав запобіжний захід для Віктора Януковича, як того вимагала прокуратура через те, що правозахисники колишнього голови держави не з'явилися на засідання після тригодинного перерви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Валерий

19 січня 2021, 17:46

И на хрена Украине такие судьи ?!!


Новини