Головна Новини Політика Скандали.Політика Українська делегація потрапила в міжнародний скандал через підроблені ПЛР-тести: казахська влада ображена
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська делегація потрапила в міжнародний скандал через підроблені ПЛР-тести: казахська влада ображена

Український прем'єр особисто перепросив казахському колезі за казус, але Мамин відмовився їх приймати

23 листопада 2020, 18:07 comments1902
Поділіться публікацією:

Як повідомляють казахстанські ЗМІ, українська делегація під головуванням Міністра інфраструктури країни Владислава Криклія і посла України в Казахстані Петра Врублевського серйозно зганьбилася. Причина — українських чиновників спіймали на обмані.

Українська делегація потрапила в міжнародний скандал через підроблені ПЛР-тести: казахська влада ображена

Річ у тому, що одна з вимог сторони, що приймає, під час переговорів міністрів двох країн в столиці Казахстану було обов'язкове надання довідки про відсутність в організмі українських чиновників коронавірусної інфекції. Під час підготовки до заходу служба протоколу прем'єр-міністра Казахстану Аскара Маміна якимось чином виявила, що представлені українською стороною медичні документи є підробленими, після чого зустріч на вищому урядовому рівні було скасовано.

Відомо, що український прем'єр Денис Шмигаль особисто перепросив своєму казахському колезі через витівки делегації, але Мамін відмовився їх приймати.

Своєю чергою, казахські ЗМІ не забули поприндитися на адресу високопоставлених українців. Їх порівняли з Остапом Бендером.

"Загалом, як говорив Остап Бендер, "всю контрабанду роблять в Одесі на Малій Арнаутській вулиці". Напевно, і підроблені довідки на Україні призвичаїлися підмахувати десь в околицях. Чи то Криклій поскупився, чи то ще щось, але в Казахстані обман розкрили на рахунок раз. І сильно здивувалися. Тому що міністр і посол з підробленими документами — це, погодьтеся, явище рідкісне. Навіть для України", — пише одне з видань країни.

Не утримався від коментарів казахстанському виданню і відомий одеський журналіст Юрій Ткачов:

"Україна — це така країна, де середньостатистичний чоловік, коли чує, що потрібна якась довідка, насамперед пробиває, як її можна купити. Тому що купити в будь-якому випадку простіше і часто дешевше ..., ніж зробити за законом — так влаштована Україна. А іноді зробити за законом і зовсім неможливо — тільки купити. І чиновники, які беруть у тебе довідку, в 90% випадків знають, що вона куплена, і ставляться до цього лояльно, адже і самі торгують довідками. Історія насправді проста як п'ять копійок і свідчить про те, що Криклій — справжній українець ... Але він не врахував, що приймати її будуть не в Україні. Де не всі торгують довідками та не всіма довідками торгують", — пише представник ЗМІ.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Україна і Казахстан підписали Меморандум про створення інноваційних технологій та інформаційних систем



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини