Головна Новини Політика Скандали.Політика ТОВ «Кінокіт», яке пов’язують з Кирилом Тимошенком, знову отримало майже 120 млн грн від державного ТК «Рада»
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОВ «Кінокіт», яке пов’язують з Кирилом Тимошенком, знову отримало майже 120 млн грн від державного ТК «Рада»

Уже «свіжий» цьогорічний тендер телеканалу «Рада» вже в цьому році на 119,925 млн грн на виробництво марафону "Єдині новини" виграло ТОВ «Кінокіт»

28 січня 2023, 20:25 comments1612
Поділіться публікацією:

Парламентський телеканал для виробництва 6 годин контенту на день найняв "підрядника" і оплатив за послугу 119,925 млн грн, пишуть "Коментарі", з посиланням на дані сайту Рrozorro.

ТОВ «Кінокіт», яке пов’язують з Кирилом Тимошенком, знову отримало майже 120 млн грн від державного ТК «Рада»

ТК "Рада"

Предметом закупівлі є "Розробка творчої концепції та надання послуг зі створення (виробництва) аудіовізуальних творів (телевізійних програм (передач)) для забезпечення цілодобового інформаційного марафону "Єдині новини #UAразом", що включає в себе розробку творчої концепції та передбачає частковий технологічний цикл виробництва, для цілей державного підприємства "Парламентський телеканал "Рада" на 2023 рік на період дії воєнного стану в Україні.

У конкурсі цього разу, за даними "Детектор медіа", на виробництво продукту для ТК "Рада" брали участь три претенденти: ТОВ "Кінокіт", ТОВ "Імажинаріум", ТОВ "Ми – Україна".

Раніше видання "Наші гроші" інформувало з посиланням на дані системи Рrozorro, 29 грудня парламентський телеканал "Рада" уклав угоду на виробництво програм для телемарафону на 120 млн гривень з компанією "Кінокіт", яку пов’язують з заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком. "Наші гроші" відзначають, що вартість кожної хвилини продукту в угоді у півтора раза дорожча, ніж у грудні заплатили компанії "1+1 продакшн" та ТОВ "СЛМ новини" за контент для іншого державного телеканалу FreeДом.

Компанія "Кінокіт" виробляє контент для телеканалу "Рада" з кінця 2021 року. Як з’ясували журналісти Bihus.info, компанія це ТОВ пов’язане з уже колишнім заступником голови ОПУ Кирилом Тимошенком. Співвласниками компанії "Кінокіт" є колишній генпродюсер "1+1" Володимир Оселедчик та акторка з Одеси Юлія Дроздова. Обидва пов'язані із Українською кіношколою, яку заснувала дружина Кирила Тимошенка — Альона Тимошенко.

Очолює "Кінокіт" Сергій Самойленко, який працював (або бував у справах) у Росії, а з другої половини 2019 року був працівником каналу Віктора Медведчука "112 Україна", керував інформагентством "112" і працював на каналі Медведчука до запровадження санкцій РНБО. Ще одна "ниточка" - Владислав Матяш, який брав участь у проєктах компанії Кирила Тимошенка GoodMedia. Зараз Матяш має посаду "медіаексперта каналу “Рада”, а нещодавно отримав від президента орден "За заслуги ІІІ ступеня".

За даними моніторингу телемарафону "Єдині новини" за березень–вересень 2022 року, Кирило Тимошенко разом з іншими працівниками Офісу президента Андрієм Єрмаком та Михайлом Подоляком значно випередили інших політиків за кількістю піару, отриманого в ефірі телемарафону, зокрема й телеканалу "Рада". Станом на грудень, тогочасний заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко другий місяць поспіль перебував у топі осіб, що появлялися в етері телемарафону.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", цього тижня Президент Володимир Зеленський розпочав кадрову чистку у вищих ешелонах влади із заступника керівника ОПУ Кирила Тимошенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини