Головна Новини Політика внутрішня політика За що поплатився посадою Кирило Тимошенко: Стали відомі подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

За що поплатився посадою Кирило Тимошенко: Стали відомі подробиці

Високопосадовець, в недалекому минулому, тепер сидітиме вдома, якщо повезе

25 січня 2023, 18:22 comments10410
Поділіться публікацією:

Цього тижня в Україні розпочався "чиновникопад". Президент Володимир Зеленський розпочав кадрову чистку із заступника керівника ОПУ Кирила Тимошенка. У причинах такого рішення і подальшу долю експосадовця розбиралося "Радіо свобода", пишуть "Коментарі".

За що поплатився посадою Кирило Тимошенко: Стали відомі подробиці

Наймасовіша хвиля відставок у вищих ешелонах влади за останній рік викликала чималий інтерес у суспільства. Так що його звільнили?

"Кирила звільнили за його публічні історії. Це були і "Тахо", і "Порше", і будинок, який він орендує у київського забудовника Ніконова. Але були ще давні непублічні історії", — розповідає політичний оглядач УП Роман Кравець.

За його словами, зараз із того, що робить голова офісу (Андрій Єрмак, керівник Офісу президента України), то — намагається бути єдиним чиновником у владі Зеленського, який має найбільший вплив.

"Він закриває на собі по суті "вуха президента". Ви можете це побачити по останніх звільненнях. Це люди, які прийшли з Зеленським з самого початку і мали з ним якийсь дуже-дуже довгий шлях, їх фактично нікого немає. Людей, які мають доступ до Зеленського, стає все менше", — каже Кравець.

Відтак простежується чиста перемога Андрія Єрмака над Кирилом Тимошенком. І тепер на місце заступника голови офісу з питань регіональної політики приходить Олексій Кулеба. На думку політичного оглядача, це — чиста креатура Андрія Єрмака. І до цього все і йшло.

Андрій Єрмак свого часу сказав, що він – менеджер президента. Ну от тепер, на 100% став менеджером президента.

Що ж до подальшої долі Кирила Тимошенка, то для нього поки ніякі посади "не світять".

"Сидітиме дома людина. У нього зараз буде цікавий час – час очікувань, час очікувань не на нові посади, а, можливо, на нові підозри, — прогнозує Роман Кравець. — Що сталося насправді? Сталося те, що Володимир Зеленський зрозумів, що зараз так багато розслідувань і скандалів, що вони не вивозять, і треба переймати на себе ініціативу. Звільнення – це якраз історія про те, що Володимир Зеленський, його команда чітко розуміють запити суспільства".

Політолог каже, що сьогоднішні-вчорашні звільнення – це якраз історія про те, що Володимир Зеленський, його команда чітко розуміють запити суспільства. І щоб не ставити під загрозу всю владу, вони вдалися до кадрових чисток і перестановок. Це насправді дуже цікаво, це нове, і схоже на те, що влада почала дослухатися до суспільної думки і ухвалювати швидко рішення.

"Стосовно підозр, то буде дуже дивно, якщо після всіх розслідувань і всіх інсайдерських інформацій про "Велике будівництво" не буде ніяких кримінальних проваджень з боку антикорупційних органів. Якщо цього не буде, то це буде максимально-максимально дивно. І всі ці звільнення не матимуть ніякого взагалі ефекту", — резюмує Роман Кравець.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 23 січня повідомив, що підписав рішення РНБО про заборону поїздки за кордон на відпочинок для держслужбовців, нардепів та правоохоронців. Кабмін у 5-денний термін має розробити новий порядок виїзду. Крім того, президент заявив, що ухвалив низку кадрових рішень щодо центральних, регіональних органів влади та у правоохоронній системі. Але не озвучив їх. Тим часом заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко вже подав у відставку. Пішов і заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов – після скандалу із завищеними цінами на закупівлю продуктів для українських військових частин. Втратив посаду і заступник генпрокурора Олексій Симоненко, який потрапив у скандал через відпочинок в Іспанії. А ще окремі обласні прокурори та очільники ОВА.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини