Головна Новини Політика Скандали Святослав Олійник може виявитися причетним до присвоєння державної землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Святослав Олійник може виявитися причетним до присвоєння державної землі

Площа земель колишнього радгоспу, який може потрапити під рейдерське захоплення, становить 131 га

3 грудня 2020, 09:05
Поділіться публікацією:

За словами авторів журналістського розслідування сайту "Днепр.Главное", землі колишнього радгоспу в Криничанському районі Дніпропетровської області, де раніше існував ШОВКІВНИЦЬКИЙ радгосп "Щорський", можуть піддатися рейдерському захопленню. Комплекс підприємства кілька років тому був переданий Фонду держмайна Дніпропетровської ОДА, який у 2018 р. це майно продав. А земля колишнього радгоспу, площею 131 га, має перебувати у державній власності, і розпоряджатися їй повинно Держагентство з земельних ресурсів.

Святослав Олійник може виявитися причетним до присвоєння державної землі

Святослав Олейник

Але за словами представників "Днепр.Главное", на неї націлили свої погляди представники обласної прокуратури, дії яких нібито всіляко заохочує глава облради Святослав Олійник, а також заступник голови Дніпропетровської ОДА.

Також журналісти виявили, що на цей момент обласною прокуратурою керує однокурсник Олійника — Сергій Бижко. А його підлеглий — прокурор відділу облпрокуратури Євген Борисович Ружанський — і "ініціював" з'ясування обставин приватизації майна колишнього радгоспу. В усі інстанції, в тому числі — в Дніпропетровську ОДА, з прокуратури йдуть від його імені запити, порушуються кримінальні справи.

Але автори розслідування припускають, що причина активних дій прокуратури криється в тому, що прямо по сусідству з землею колишнього радгоспу "Щорський" розташовується земля агропідприємства, яким керує батько прокурора Ружанського — Борис Володимирович, і перегляд умов приватизації може виявитися для останнього дуже вигідним.

Святослав Олійник може виявитися причетним до присвоєння державної землі - фото 2
Святослав Олійник може виявитися причетним до присвоєння державної землі - фото 3
Святослав Олійник може виявитися причетним до присвоєння державної землі - фото 4

Раніше "Коментарі" писали про те, що після провалу на виборах глава Дніпропетровської облради Святослав Олійник хоче перейти в "Батьківщину".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини